Home » Lumea digitală » Cu această nouă tehnologie ai putea să-ți digitalizezi cățelul în jocurile video

Cu această nouă tehnologie ai putea să-ți digitalizezi cățelul în jocurile video

Cu această nouă tehnologie ai putea să-ți digitalizezi cățelul în jocurile video
Credit foto: Pixabay
Publicat: 22.06.2020

Cercetătorii susțin că digitalizarea unui câine poate fi realizată cu o singură cameră.

Tehnologia motion capture a evoluat foarte mult în ultimii ani și a permis creatorilor de jocuri și filme să creeze personaje digitale din ce în ce mai realiste. Una dintre aplicațiile acestei tehnologii implică digitalizarea mișcărilor cățeilor.

Experții explică că acest proces se dovedește a fi la fel de complicat în cazul câinilor precum în cazul oamenilor, fiind necesare un număr mare de echipamente. Astfel, pentru a înregistra mișcările unui patruped este nevoie de un costum special, din acelea cu bile pe el, folosit pentru a realiza un model al acestuia. De asemenea, în acest proces mai sunt folosite și câteva camere, notează Futurism.

O metodă îmbunătățită

O echipă de cercetători a publicat un studiu pe GitHub, un portal dedicat programatorilor, în care explică faptul că au simplificat semnificativ procesul de digitalizare a mișcării.

Cercetătorii explică faptul că acum este necesară o singură cameră RGBD, echipată cu senzori care permit identificare distanțelor față de obiecte, poate înlocui tot echipamentul folosit pentru a capta mișcările cățeilor.

Această simplificare a procesului a fost posibilă cu ajutorul unui model computerizat, care a fost „antrenat” cu ajutorul scanărilor a 14 rase canine. Cercetătorii explică faptul că această metodă este precisă și că poate prezice și reacrea mișcările câinilor în mediul virtual.

„Pentru industria divertismentului, cercetarea noastră poate ajuta la producerea mișcării mai autentice a animalelor virtuale în filme și jocuri video”, explică Sinéad Kearney, unul dintre membrii echipei. Acesta mai adaugă faptul că tehnologia ar putea fi folosită și de către proprietarii de patrupede care vor să se distreze.

Aplicațiile acestei tehnologii nu sunt limitate doar la industria divertismentului, oamenii de știință explică faptul că capacitatea de a înregistra și reda fidel mișcările unui câine reprezintă un avantaj important în diagnosticarea și monitorizarea sănătății acestuia de către medicii veterinari.

Studiul a fost publicat pe portalul GitHub.

Citește și:

5 lucruri pe care noi le facem, dar care îi derutează pe câinii noştri

De ce au câinii nasul rece?

7 motive minunate pentru care câinii sunt cu adevărat cei mai buni prieteni ai omului

Ce animale de companie sunt mai inteligente? Câinii sau pisicile? Răspunsul oamenilor de ştiinţă

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase