Home » Lumea digitală » Apple va lansa un computer cu un procesor ARM: Developer Transition Kit

Apple va lansa un computer cu un procesor ARM: Developer Transition Kit

Publicat: 25.06.2020
Apple va lansa un computer cu un procesor ARM: Developer Transition Kit

Apple a anunțat în mod oficial că, începând de anul acesta, computerele Mac vor renunța la procesoarele Intel în favoarea unor modele cu arhitectură ARM proprietară.

Apple nu a fost gata să anunțe oficial un nou MacBook cu ARM, de exemplu, dar a anunțat o platformă de dezvoltare numită Developer Transition Kit. Acesta este practic un Mac Mini, care va fi folosit drept platformă de dezvoltare pentru cei care creează aplicații pentru macOS.

Developer Transition Kit este extrem de similar în design cu Mac Mini. Acesta are aceleași dimensiuni și rulează versiunea beta de macOS 11 Big Sur, noul sistem operare pentru computerele Mac. Diferențele între această unitate de dezvoltare și un Mac Mini apar la interior, platforma hardware fiind complet diferită.

Hardware similar cu al unei tablete

Vorbim despre un hardware mai degrabă similar cu cel al unei tablete iPad Pro decât al unui computer tradițional. Apple oferă dezvoltatorilor pe Developer Transition Kit un chipset Apple A12Z, același pe care îl putem găsi și într-un iPad Pro 2020. Acesta vine cu un SSD de 512 GB, la fel ca varianta de top de iPad, dar cu mult mai multă memorie RAM. În timp ce un iPad Pro are doar 6 GB RAM, noul Mac Mini cu ARM vine cu 16 GB de memorie integrată.

Pre-instalat, pe lângă macOS Big Sur în varianta „developer beta”, noul Developer Transition Kit va include și suita software Xcode. Astfel, dezvoltatorii vor putea programa noile aplicații compatibile cu arhitectura ARM.

Citește continuarea pe Go4it!

Apple lucrează la un iPhone cu ecran pliabil

Macbook Air 2020: Un Apple laptop ieftin și potrivit pentru toată lumea

Apple dezvoltă un gadget complet diferit față de așteptările clienților. Cum va arăta și ce știe să facă

Apple amână lansarea în producţie a iPhone-urilor de top

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase