Home » Lumea digitală » Apple lansează un sistem care permite proprietarilor de iPhone să deblocheze și să pornească mașini cu dispozitivele lor

Apple lansează un sistem care permite proprietarilor de iPhone să deblocheze și să pornească mașini cu dispozitivele lor

Apple lansează un sistem care permite proprietarilor de iPhone să deblocheze și să pornească mașini cu dispozitivele lor
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 27.06.2020

Apple a anunțat luni, în cadrul conferinței sale anuale cu dezvoltatorii software, un sistem care permite proprietarilor de iPhone să deblocheze și să pornească mașini cu dispozitivele lor, alături de alte funcții noi, relatează Reuters .

Noul sistem, care permite utilizatorilor să partajeze cheile automobilului digital cu prietenii și membrii familiei prin intermediul sistemului iMessage, va funcționa cu vehiculele BMW seria 5 care vor fi livrate luna viitoare.

Sistemul va funcționa cu telefoane care rulează actualul sistem de operare iOS 13. Apple a spus că mai multe mașini care funcționează cu sistemul vor apărea pe piață anul viitor.

Proprietarii de iPhone vor putea să deblocheze și să pornească mașini cu dispozitivele lor

De asemenea, Apple a actualizat aplicația de trafic cu informații despre stațiile de încărcare a vehiculelor electrice care lucrează cu BMW și Ford.

Conferința pentru dezvoltatori Apple vine în condițiile în care serviciile vândute prin App Store au devenit esențiale pentru creșterea veniturilor companiei, deoarece consumatorii au încetinit ritmul de înnoire a telefoanelor iPhone, notează Mediafax.

Apple înregistrează o reducere de 15% la 30% a vânzărilor realizate de dezvoltatori prin App Store.

Compania Apple ar putea lansa în curând și un iPhone pliabil

De asemenea, se pare că ne apropiem de momentul în care Apple ar putea în sfârșit să lanseze un iPhone pliabil. Jon Prosser, „leaker” de profesie, care are legături cu furnizorii companiei, susține că Apple lucrează acum activ la acest dispozitiv.

Faptul că Apple lucrează la un telefon pliabil nu este tocmai o noutate. Cam toate companiile din industria dispozitivelor mobile testează măcar tehnologia. Apple a explorat însă de multă vreme această posibilitate, însă momentan compania consideră că tehnologia nu este destul de matură.

Huawei și Samsung au adus pe piață astfel de telefoane încă de anul trecut. Motorola a lansat anul acesta modelul RAZR. Din păcate, acestea suferă de pe urma tehnologiei de ecrane pliabile din prima generație.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase