Home » Lumea digitală » De ce va fi Xiaomi prima compania care vă stăpâni secretele vitezei 6G

De ce va fi Xiaomi prima compania care vă stăpâni secretele vitezei 6G

De ce va fi Xiaomi prima compania care vă stăpâni secretele vitezei 6G
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 02.07.2020

Xiaomi investește deja în 6G deși tehnologia 5G abia a început să fie disponibilă pe piață.

Noul standard de comunicare 5G abia a început să fie folosit pentru dispozitivele de top al celor mai importanți producători de smartphone-uri. Xiaomi, una dintre companiile care a investit masiv în această tehnologie pare a se orienta către ceva și mai bun: 6G.

Xiaomi a lansat recent Redmi 10X, un telefon care, conform criticilor, se dovedește a fi accesibil dat fiind faptul că are capabilități de accesare a rețelelor 5G. Într-un interviu pentru agenția de știri Xinhua News, CEO-ul companiei, Lei Jun, a anunțat că au început deja cercetarea de bază pentru viitoarea tehnologie 6G, notează Tech Radar.

O schimbare de paradigmă

Lei Jun a dat de înțeles faptul că compania pe care o conduce vrea să-și epuizeze stocurile de telefoane 4G pentru a putea avea mai mult loc de producție și depozitare pentru modelele 5G. Cu toate astea, experții în domeniu încă nu se pot pronunța dacă Xiaomi se va limita doar la producția de modele 5G.

Tehnologia 6G nu pare a fi singurul domeniu de interes al companiei chinezești, diferitele știri din domeniul tehnologiei sugerează faptul că că Xiaomi și-a îndreptat atenția către sateliți. Mai exact, oficialii companiei vor să exploreze modalități prin care infrastructura din orbită să poată fi folosită pentru a conecta utilizatorii din zonele izolate la rețea.

În ultimii ani, Xiaomi a început să ofere o gamă tot mai diversificată de servicii pentru care accesul la internet este esențial, iar, astfel, interesul pentru sateliți ar putea duce la o nouă extindere a gamei de produse și servicii.

Citește și:

5G este deja istorie! La ce viteză poate ajunge noua reţea 6G pe care chinezii o dezvoltă acum

Cum ar trebui să arate reţelele 6G?

Tehnologia 5G nu provoacă cancer, conform unui studiu efectuat de către ICNIRP

Mișcarea globală realizată de Xiaomi după scandalul cu datele personale ale utilizatorilor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase