Home » Lumea digitală » Tehnologia 5G nu provoacă cancer, conform unui studiu efectuat de către ICNIRP

Tehnologia 5G nu provoacă cancer, conform unui studiu efectuat de către ICNIRP

Tehnologia 5G nu provoacă cancer, conform unui studiu efectuat de către ICNIRP
Publicat: 23.03.2020
Comisia Internaţională pentru Protecţia împotriva Radiaţiilor Non-Ionizante (ICNIRP) a venit cu un verdict: tehnologia 5G este sigură şi nu provoacă niciun fel de cancer în cazul oamenilor.

După mai mulţi ani de dezbateri, proteste şi zeci de studii referitoare la efectele pe care le poate avea tehnologia 5G asupra oamenilor, Comisia Internaţională pentru Protecţia împotriva Radiaţiilor Non-Ionizante (ICNIRP) a venit cu un verdict: tehnologia 5G este sigură şi nu provoacă niciun fel de cancer în cazul oamenilor. Aceasta este prima modificare a ghidului de bune practici pentru radiaţiile antenelor radio din 1998 şi până în prezent.

Când am modificat ghidul de bune practici, ne-am uitat la cât de valide era încă cel publicat în 1998. Am realizat că valorile de la acel moment erau conservatoare în majoritatea cazurilor şi că vor oferi în continuare protecţie pentru tehnologiile din prezent. Noile reguli oferă o îndrumare mai bună pentru gradul de expunere sigur şi asigură o descriere în detaliu în special pentru frecvenţele înalte, peste 6 GHz, care sunt importante pentru 5G şi viitorul tehnologiilor care folosesc frecvenţe ridicate” a declarat Dr Eric van Rongen, preşedintele ICNIRP.

Noile reguli adoptate de ICNIRP nici măcar nu acoperă foarte mult antenele de telefonie sau staţiile 5G, ci mai degrabă fac referire la nivelul de radiaţii pe care telefoanele le pot emite, în special atunci când vorbim despre tehnologia 5G de tip mmWave, care încă nici măcar nu este disponibilă pe toate telefoanele şi decât în zone foarte limitate în oraşele care au antene 5G instalate.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase