Home » Lumea digitală » Cum are de gând Xiaomi să se bată cu giganții auto Tesla și Audi

Cum are de gând Xiaomi să se bată cu giganții auto Tesla și Audi

Cum are de gând Xiaomi să se bată cu giganții auto Tesla și Audi
Credit foto: Bestune/Xiaomi
Publicat: 14.07.2020

Xiaomi a înregistrat o nouă companie auto în China, Xiaomi Automobile Alliance.

Xiaomi s-a dovedit de-a lungul timpului a fi un producător de tehnologie extrem de prolific, care în cei zece ani de viață a reușit să ajungă cel de-al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume. De-a lungul timpului, compania și-a extins aria de activitate către o multitudine de producție, incluzând obiecte de uz casnic, trotinete și chiar motociclete electrice.

Recent, Xiaomi a făcut public un clip de prezentare al unei mașini care s-a dovedit a fi un model la scara 1:16 al unui Suzuki Jimny.  Vorbim aici de o mașinuță care poate fi controlată de la distanță și care ar putea costa în jur de 25 de euro pe platforma companiei.

Momentan nu există foarte multe detalii despre această mașinuță, dar, dată fiind tendința Xiaomi de a-și interconecta produsele, experții sunt de părere că aceasta va fi controlată cu ajutorul smartphone-urilor, notează Soyacincau.

Xiaomi Automobile Alliance

Discuțiile despre acest model miniatural au readus în discuție un fapt care a rămas în fundalul discuțiilor despre producătorul chinez, acesta și-a înregistrat propria companie auto: Xiaomi Automobile Alliance.

Sursele neoficiale explică faptul că în viitorul apropiat Xiaomi va face un anunț în această direcție, cel mai probabil punând pe piață un model electric. Într-o oarecare măsură are deja experiență în acest domeniu, lansând deja o motocicletă electrică.

În 2018, Xiaomi a lansat, în parteneriat cu Bestune, un SUV cu un motor  de 1,2 litri care dezvoltă 143 de cai putere și are va fi controlat de controlat de o cutie manuală cu șase viteze, notează Xiaomipedia.

Dat fiind faptul că Xiaomi a investit sume considerabile în dezvoltarea inteligenței artificiale și interconectivității produselor sale ne putem aștepta ca viitorul automobil să fie o minune tehnologică.

Citește și:

Xiaomi va lansa primul televizor smart OLED însă va costa mai mult decât te-ai fi așteptat

De ce va fi Xiaomi prima compania care vă stăpâni secretele vitezei 6G

Cum să transformi un televizor vechi într-un smart TV cu o achiziţie minimă: Xiaomi Mi Box 4K

Xiaomi a lansat un nou tip de smartphone la nivel global. Cum arată şi cât costă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase