Home » Lumea digitală » Germania interzice parțial iluminatul nocturn

Germania interzice parțial iluminatul nocturn

Germania interzice parțial iluminatul nocturn
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 10.08.2020

Iluminatul nocturn reprezintă un factor de stres pentru ecosistem, dând peste cap ceasul biologic al animalelor și amenințând cu extincția anumite specii de insecte al căror ciclu de viață este dependent de alternanța zi-noapte.

Insectele joacă un rol important în ecosistem, dar în Germania numărul și diversitatea acestora a scăzut drastic în ultimii ani”, se arată într-un proiectul de lege, pentru care ministerul agriculturii german speră să obțină aprobarea cabinetului, cel târziu în luna octombrie. Modificările prezentate în lege includ controale mai stricte atât asupra iluminatului, cât și a utilizării insecticidelor.

Iluminatul nocturn, dăunător pentru natură

Noile măsuri anunțate vin după interzicerea folosirii în spații deschise a capcanelor pentru insecte bazate pe lumină. Astfel, folosirea luminilor de căutare sau a spot-urilor luminoase îndreptate spre cer pentru obținere unui efect artistic va fi interzisă timp de 10 luni pe an, de la apus și până la răsăritul soarelui.

Însă cu un impact mult mai mare asupra vieții urbane ar putea fi solicitarea reamenajării iluminatului stradal, astfel încât efectul asupra plantelor, insectelor și a altor animale să fie redus. Concret, dispozitivele de iluminat plasate la înălțime ar trebui înlocuite cu unele aflate mult mai aproape de nivelul străzilor și trotuarelor, încât lumina acestora să nu atingă coroanele pomilor și spațiile verzi. Aceleași restricții vor trebui respectate și de proprietarii de locuințe, folosirea sistemelor de iluminat concepute să acopere întreaga curte devenind ilegală.

Citește continuarea pe Go4it!

Trump spune că Germania „a făcut avere” de pe urma trupelor SUA, însă plăteşte miliarde de dolari Rusiei

Germania începe testarea obligatorie pentru cei care se întorc în ţară

Până când ar putea prelungi Germania restricţiile de călătorie pentru cetăţenii din afara UE

Urmările pe care le poate avea reducerea trupelor SUA în Germania. Experți: Va atrage măsuri de ripostă vizibile din partea Rusiei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase