Home » Lumea digitală » O nouă funcție pentru Tastatura Gboard

O nouă funcție pentru Tastatura Gboard

O nouă funcție pentru Tastatura Gboard
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 22.08.2020

Gboard oferă suport oficial pentru traducerea cuvintelor şi frazelor rostite folosind butonul pentru dictare vocală.

Preferată utilizatorilor de Android și nu numai, tastatura Gboard este o alternativă excelentă pentru înlocuirea tastaturii standard, aplicația foarte bine optimizată oferind interfață personalizabilă și numeroase funcții care ajută introducerea mai rapidă a textului.

De acum, tastatura Gboard oferă suport oficial pentru traducerea cuvintelor şi frazelor rostite folosind butonul pentru dictare vocală, utilizatorii putând compune mesaje şi conversa în timp real cu persoane de altă naţionalitate fără a se lovi de bariera diferențelor de limbaj. Astfel, nu mai este nevoie să apelăm la aplicaţii ajutătoare cum este Google Translate, transferând apoi textul în aplicaţia de mesagerie preferată.

Tastatura Gboard împrumută serviciile Google Translate

Aflată de mult timp la faza de testare, noua funcție adaugă o casetă de traducere deasupra tastaturii, unde putem urmări transcrierea cuvintelor din limbajul original în limba selectată pentru traducere. Rezultatul final este inserat automat în aplicația de mesagerie sau editorul text preferat, ca și cum ar fi fost tastate în limba respectivă. Ca și în cazul tastării vocale fără conversia limbajului, poți ieși oricând din modul de traducere pentru a edita manual cuvintele recunoscute prin interpretare vocală, corecțiile făcute în caseta de traducere folosind limba nativă fiind reflectate instantaneu în textul tradus.

Citește continuarea pe Go4it!

Google își va închide serviciul de muzică

Google Maps devine o rețea de socializare

Fabricus, instrumentul lansat de Google pentru descifrarea hieroglifelor cu ajutorul Machine Learning

Google Chrome ar putea îmbunătăți autonomia pe laptop-uri

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase