Home » Lumea digitală » Google Maps devine o rețea de socializare

Google Maps devine o rețea de socializare

Google Maps devine o rețea de socializare
Publicat: 03.08.2020

Google Maps oferă acum utilizatorilor profiluri personale publice, care pot fi urmărite la fel ca în cazul altor servicii de socializare populare.

Eforturile Google în domeniul rețelelor de socializare din ultimii ani nu au avut succes în rândul utilizatorilor. Alternative precum Facebook, Instagram sau Twitter au dus la închiderea Google+, însă compania vedea acum o oportunitate de a transforma una dintre cele mai populare aplicații ale sale într-o rețea de socializare.

Utilizatorii de Google Maps au acum profiluri de socializare personale ca pe Facebook sau Twitter

De acum, utilizatorii de Google Maps vor avea un profil care poate fi vizionat și de către alții. Aici apare un buton de follow, pentru a urmări ceea ce publică prietenii sau persoanele care oferă recomandări pe Maps. De asemenea, poți vedea tot conținutul pe care l-au publicat pe hărțile Google, de la fotografii din anumite locuri celebre sau de la diverse restaurante vizitate, până la recenzii pe care le-au publicat de-a lungul timpului.

Această mișcare are bazele în funcția de Ghiduri Locale, care permitea utilizatorilor să urmărească astfel de pagini. Acum, fiecare utilizator care are un cont Google poate avea un profil public pe Google Maps. Totuși, cei care doresc să aibă în continuare un profil privat, pot alege să restricționeze accesul altora la activitatea lor de pe Maps.

Cel mai probabil însă, majoritatea utilizatorilor, care folosesc Google Maps exclusiv pentru a găsi anumite adrese sau pentru navigație, nu vor interacționa cu această nouă componentă a hărților. Este însă interesant de urmărit cum va evolua această funcționalitate în următoarea perioadă, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19. Întrucât turismul este în continuare limitat la nivel global, iar multe locuri care ar putea fi recomandate prin noile funcții de socializare s-ar putea să nu fie deschise.

Citește continuarea pe Go4it!

Care este țara pe care Google a eliminat-o complet din Google Maps

Huawei are acum o alternativă la Google Maps direct în App Gallery

Google Maps şi-a permis să redeseneze graniţele ţărilor în funcţie de cine se uită

Un german a păcălit Google Maps după ce a tras un căruţ cu telefoane mobile pe străzile Berlinului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase