Home » Lumea digitală » Un iPod transformat în dispozitiv de spionaj cu ajutorul Apple

Un iPod transformat în dispozitiv de spionaj cu ajutorul Apple

Un iPod transformat în dispozitiv de spionaj cu ajutorul Apple
Publicat: 22.08.2020

Apple a ajutat autoritățile americane să transforme un iPod într-un dispozitiv de spionaj.

Chiar dacă multe dintre gadget-urile pe care James Bond le folosea în vechile filme cu spioni au devenit în ultimii ani realitate, în continuare suntem fascinați de faptul că dispozitivele de spionaj chiar au existat și încă există. De exemplu, un fost inginer Apple, David Shayer, tocmai a dezvăluit că autoritățile americane au apelat la faimoasa companie pentru a ajuta la construirea unui dispozitiv de spionaj dintr-un iPod. Dispozitivul trebuia să își păstreze funcțiile obișnuite, dar să primească și funcționalitate nouă.

iPod-ul modificat putea detecta radiațiile electromagnetice din jur

Shayer spune că în 2005 a fost pus în situația de a ajuta doi ingineri externi, angajați ai Departamentului de Energie al SUA, pentru a modifica un iPod. Problema principală era faptul că software-ul de pe iPod era proprietar și aproape imposibil de modificat din afara Apple. Apoi, dispozitivul trebuia modificat în așa fel încât să poată fi recunoscut de iTunes și să funcționeze asemeni unui dispozitiv obișnuit, dar să integreze și noua funcționalitate.

Chiar dacă David Shayer spune că nu a aflat niciodată la ce putea fi folosit acel iPod modificat, el spune că presupune că era vorba despre un detector de radiații Geiger, care putea fi folosit fără a atrage atenția. Aparent, software-ul care controla noile funcționalități a fost la momentul respectiv instalat pe o partiție separată a hard disk-ului de pe iPod.

Citește continuarea pe Go4it!

Apple scoate un nou model de iPod

Giganţii Amazon, Apple, Facebook şi Google, audiaţi în SUA. Ce acuzații li se aduc

Warren Buffett a câştigat 40 de miliarde de dolari în urma unui pariu inspirat pe gigantul Apple

Apple și  Microsoft, printre companiile acuzate de colaborare cu Administraţia Chinei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase