Home » Lumea digitală » Samsung redevine cel mai mare producător de smartphone-uri

Samsung redevine cel mai mare producător de smartphone-uri

Samsung redevine cel mai mare producător de smartphone-uri
Cercetătorii au creat un „biomarker digital” care ar putea folosi camerele telefoanelor pentru a detecta diabetul de tip 2.
Publicat: 28.08.2020

Chiar și după scăderea puternică a vânzărilor, Samsung a rămâne pe prima poziție în topul celor mai mari producători smartphone din lume.

În urmă cu doar câteva luni ascensiunea Huawei părea de neoprit, producătorul chinez urmând să devină cel mai mare furnizor smartphone din lume. Și chiar a reușit, pentru câteva zile din luna aprilie, să detroneze rivalul Samsumg. Apoi, sancțiunile comerciale impuse de Statele Unite și-au spus cuvântul, blocând ascensiunea companiei suspectate de legături strânse cu Partitul Comunist Chinez.

După un început de an cu semne amenințătoare venite din China, pandemia COVID-19 a măturat începând cu trimestrul Q2-2020 practic întreaga lume, efectele resimțite de industria smartphone și nu numai fiind aproape cataclismice. Fără semne că declinul se va opri aici, vânzările smartphone au căzut la nivel global cu aproape 20%, comparat anului anterior.

Samsung, lider al pieței smartphone pe timpul pandemiei COVID-19

Potrivit unui nou raport publicat de compania de analiză Gartner, Samsung a vândut 54,75 milioane de unități în al doilea trimestru al anului 2020, acaparând o cotă de 18,6% din piața smartphone. Cu toate acestea, în ansamblu, vânzările companiei au scăzut cu 27,1% față de perioada similară a anului trecut. În tabăra adversă, Huawei a vândut 54,12 milioane de unități, obținând o cotă de 18,4% din piața smartphone globală, în scădere cu 6,8% față de perioada similară a anului trecut.

Citește continuarea pe Go4it!

Samsung va lansa un telefon pliabil ieftin

Cum va arăta Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Samsung brevetează un nou tip de cameră foto pentru dispozitivele sale

Samsung schimbă producătorul ecranelor pentru Galaxy S21

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase