Home » Lumea digitală » Sistem unic în România. Supraveghere video cu Inteligență Artificială, inaugurat la Câmpia Turzii

Sistem unic în România. Supraveghere video cu Inteligență Artificială, inaugurat la Câmpia Turzii

Sistem unic în România. Supraveghere video cu Inteligență Artificială, inaugurat la Câmpia Turzii
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 27.08.2020

Un sistem unic în România, de supraveghere video, cu 132 de camere bazat pe Inteligență Artificială, a fost inaugurat în orașul Câmpia Turzii, județul Cluj.

Primarul Dorin Lojigan declară că sistemul de analiză video SecurifAI este gândit să vină în ajutorul personalului care se ocupă de supravegherea video în instituții sau locuri publice, în vederea prevenirii și detectării situațiilor care amenință siguranța persoanelor aflate în zona supravegheată video.

Sistemul oferă alerte în timp real în cazul detectării unor evenimente anormale

”Sistemul SecurifAI, o tehnologie inovativă, unicat în țară, este implementat la Câmpia Turzii. Este cel mai performant din țară și se bazează pe Inteligența Artificială. Poate oferi alerte în timp real în cazul detectării unor evenimente anormale – persoane care se bat, mașini care intră într-o zonă pietonală, accidente de mașini, incendii sau explozii sau unor bagaje abandonate – care pot conține un dispozitiv explozibil sau arme biologice. Sistemul dispune de 132 de camere video”, a explicat Lojigan.

Nivel sporit de protecție și ordine publică în Câmpia Turzii

Potrivit acestuia, sistemul oferă informații suplimentare despre identitatea sau starea de nervozitate a persoanelor care apar în imaginile preluate cu camerele de supraveghere, potrivit Mediafax.

Prin intermediul rețelei de camere video se va asigura un nivel sporit de protecție și ordine publică în Câmpia Turzii și se va pune accent pe păstrarea curățeniei, inclusiv la punctele de colectare a deșeurilor, parcuri și locuri de joacă.

Investiția în noul sistem de supraveghere video s-a ridicat la aproape 2 milioane de lei.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase