Home » Lumea digitală » Spotify va permite căutarea cântecelor după versuri

Spotify va permite căutarea cântecelor după versuri

Spotify va permite căutarea cântecelor după versuri
Publicat: 11.10.2020

De acum, vei putea căuta pe Spotify melodii doar după versuri, chiar dacă nu știi titlul melodiei.

Serviciul de streaming de muzică Spotify este deja pe primul loc în rândul preferințelor utilizatorilor, în mare parte datorită faptului că oferă acces gratuit la muzica de pe platforma sa, cu reclame, dar și majoritatea funcțiilor care în trecut erau disponibile doar pentru abonamente premium. Astfel, compania dorește să își păstreze avansul față de concurenți și adaugă din când în când funcții noi.

Poți căuta acum melodii după versuri în Spotify

Funcția de căutare din aplicațiile Spotify mobile de iOS sau Android, permite acum introducerea unor versuri din melodie. Există în spate o bază de date care asociază automat versurile cu fiecare melodie în parte și astfel, vei primi ca rezultat direct melodia pe care o căutai. Această funcție nu este obligatoriu nouă, fiind deja disponibilă pe Apple Music de ceva timp. Totuși, cele două servicii, alături de YouTube Music, Deezer și TIDAL, împrumută funcții între ele destul de des.

Căutarea după versuri ar putea să ajute utilizatorii să găsească melodii mai repede, fără să fie nevoite să caute versurile pe Google, sau să folosească aplicații precum Shazam pentru a identifica melodia. Dacă ești deja în aplicația Spotify, poți să introduci direct versurile pe care le auzi în căsuța de căutare.

Citește continuarea pe Go4it!

Epic Games, Spotify și alte companii se aliază împotriva App Store și Google Play

Spotify are o nouă funcție

Decizia luată de conducerea Spotify în legătură cu platforma sa, pentru 2020

Spotify, dat în judecată de producătorul lui Eminem

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase