Home » Lumea digitală » Utilizatorii raportează probleme cu noul Surface Duo

Utilizatorii raportează probleme cu noul Surface Duo

Publicat: 11.10.2020

Surface Duo, telefonul cu două ecrane lansat de Microsoft, nu a reușit să scape de amenințarea problemelor post-lansare ce au lovit din plin în rivalul Galaxy Fold.

La fel ca produsul dezvăluit anul trecut de Samsung, Surface Duo este un gadget de primă generație care se bazează pe multe tehnologii complet noi, care nu au apucat să fie testate în condiții reale de utilizare.

Surface Duo, încă un gadget cu probleme de fiabilitate

Acuzat că a fost lansat cu un pachet software finalizat doar pe jumătate, Surface Duo a primit însă aprecieri pozitive pentru construcția solidă pe partea de hardware. Testat și pe canalul YouTube JerryRigEverything, telefonul cu două ecrane a flexat puternic în testul de îndoire, dar a rămas funcțional și cu balamaua ecranului relativ intactă. De departe, cele mai mari nemulțumiri țin de complexitatea designului și dificultatea foarte mare a intervențiilor pentru reparație, Surface Duo nefiind genul de gadget pe care să vrei să-li repari în afara perioadei de garanție asigurată de producător.

Însă testele de mai sus vizează doar rigiditatea construcției, nu și fiabilitatea în timp, problemele „reale” urmând să fie descoperite tot de consumatorii finali.

Potrivit mărturiilor lăsate pe Reddit, unii dintre posesorii de telefoane Surface Duo întâmpină probleme la închiderea/deschiderea celor două ecrane. Concret, mecanismul dublu-articulat al balamalei pare că se blochează la capetele unuia dintre ecrane, acestea rămânând într-o poziție ciudată. Unii utilizatori spun că pot „îndrepta” situația forțând deschiderea balamalei cu probleme, însă aceasta nu poate fi considerată o soluție. Cel puțin un posesor Surface Duo reclamă blocarea balamalei la ambele capete, împiedicând plierea telefonului.

Comparat telefoanelor „veritabile” echipate cu ecran OLED care se pliază, Surface Duo folosește un design de balama mai degrabă rudimentar, Microsoft mizând tocmai pe aspectul simplității ca argument în favoarea fiabilității pe termen lung. Numai că realitatea demonstrează contrariul, lăsând noul gadget într-o poziție foarte vulnerabilă, din punct de vedere al încrederii acordate de potențialii cumpărători.

Citește continuarea pe Go4it!

iPhone-ul pliabil de la Apple ar putea să se ”repare” singur

HTC își pregătește propriul telefon pliabil, pentru a concura cu giganții din domeniu

Samsung ar putea deține monopolul pe piața smartphone-urilor pliabile

Galaxy Fold Lite de la Samsung ar putea fi cel mai ieftin telefon pliabil

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase