Home » Lumea digitală » SUA face unele concesii pentru Huawei

SUA face unele concesii pentru Huawei

SUA face unele concesii pentru Huawei
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 30.10.2020

Huawei va putea cumpăra procesoare pentru telefoane sale, dar cu o serie de limite impuse de către autoritățile americane.

După mai bine de un an de vești proaste, Huawei se poate bucura acum și de câteva vești mai bune. Este posibil ca producătorul chinez să nu fie nevoit totuși să renunțe la divizia de smartphone-uri complet, chiar dacă nu are acces la producția de cipuri de pe piața internațională. Asta pentru că se zvonește că SUA tocmai a început să ofere licențe pentru a permite companiei să cumpăre componente de acest gen de la alți producători, dar din nou cu anumite limite. Astfel, există posibilitatea ca anul viitor să vedem telefoane Huawei din nou, chiar și din gama high-end.

Huawei va putea cumpăra componente de la companii care folosesc tehnologii americane

Conform Financial Times, SUA a început să acorde licențe companiilor care produc procesoare, pentru a le putea vinde spre Huawei. Aici ar putea intra companii precum Qualcomm sau MediaTek, care aveau și în trecut relații de afaceri cu producătorul chinez de smartphone-uri. Totuși, acestea nu pot vinde cipuri decât pentru utilizarea în alte domenii, în afară de dezvoltarea de echipamente 5G. Dacă Huawei le cumpără pentru smartphone-uri, tablete sau computere, totul pare să fie în regulă, însă.

Citește continuarea pe Go4it!

Veniturile Huawei au crescut cu aproape 10% la nivel global în primele nouă luni ale anului

Huawei lansează două noi servicii: Petal Maps și HUAWEI Docs

Suedia interzice utilizarea echipamentelor Huawei şi ZTE în segmente esenţiale ale reţelei 5G

Huawei a obținut un brevet pentru o tehnologie laser care ar putea oferi baterie „nelimitată

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase