Home » Lumea digitală » Intel a primit licența necesară pentru a colabora cu Huawei

Intel a primit licența necesară pentru a colabora cu Huawei

Intel a primit licența necesară pentru a colabora cu Huawei
Publicat: 26.09.2020

Autoritățile americane au permis colaborarea dintre Intel și Huawei, compania chinezească aflându-se pe Entity List.

După confirmarea că AMD a primit o licență de colaborare cu Huawei, putând să furnizeze procesoare și cipuri grafice către producătorul chinez, și Intel beneficiază acum de același tratament din partea autorităților SUA. În același timp, Huawei, fiind în imposibilitatea de a mai dezvolta noi procesoare Kirin prin intermediul diviziei HiSilicon, spune că ar fi interesat să cumpere componente pentru smartphone-uri de la Qualcomm, pentru a putea continua să producă telefoane mobile.

Intel poate livra acum procesoare și alte componente către Huawei

Desigur, noua licență acordată celor de la Intel, va fi folosită pentru a vinde procesoare pentru PC-uri și alte componente precum antene Wi-Fi. Astfel, compania chineză va putea să dezvolte în continuare atât laptop-uri și computere desktop echipate cu procesoare AMD, cât și cu Intel, așa cum făcea și până acum. De altfel, Microsoft are deja o licență de colaborare cu Huawei, care permitea companiei să folosească sistemul de operare Windows 10, cât și aplicațiile Office, care vin și preinstalate pe smartphone-uri.

În ultima perioadă, Huawei a început să lanseze din ce în ce mai multe smartphone-uri echipate cu chipset-uri MediaTek, pe care le-a cumpărat în avans, înainte să expire termenul de 14 septembrie, de la care nu mai are voie să producă sau să cumpere cipuri de la companii care folosesc tehnologii americane în producție. Astfel, utilizarea de chipset-uri Qualcomm nu ar fi tocmai ieșită din comun, mai ales că au existat telefoane Huawei cu astfel de chipset-uri din gama mid-range și în trecut.

Citește continuarea pe Go4it!

Care este pariul Huawei pentru înlocuirea sistemul de operare Android

Huawei nu va mai putea folosi ecranele furnizate de către Samsung

Deși Huawei a anunțat că va oferi actualizări pentru Android, Google nu poate confirma asta

Administraţia SUA a impus noi restricţii privind Huawei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase