Home » Lumea digitală » Fabrici Apple și Foxconn vor fi mutate în Vietnam

Fabrici Apple și Foxconn vor fi mutate în Vietnam

Fabrici Apple și Foxconn vor fi mutate în Vietnam
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 02.12.2020

Apple lucrează în prezent cu Foxconn pentru a stabili noi linii de asamblare pentru produsele sale în afara Chinei.

Zvonurile că Apple încearcă să se depărteze cât mai mult de China par să fie fondate. Producătorul american lucrează în prezent cu Foxconn pentru a stabili noi linii de asamblare pentru produsele sale din familiile iPad și MacBook în afara Chinei. Una dintre țările vizate este chiar Vietnam, unde Apple asamblează deja alături de alți parteneri accesorii precum AirPods și Apple Watch.

Apple și Foxconn aleg Vietnam pentru a se depărta de China

Conform Reuters, noile linii de asamblare Foxconn pentru tablete și laptop-uri ar putea fi deschise chiar în prima jumătate a anului 2021, fabrica urmând să fie construită în regiunea Bac Giang din nord-est-ul țării. Desigur, nu toate modelele de iPad și MacBook ar urma să fie mutate în Vietnam, însă este încă un pas prin care Apple scapă de dependența pe care o are în prezent de fabricile partenerilor săi din China.

Deja există o subsidiară Foxconn în Vietnam numită FuKang Technology Co Ltd, înființată de curând, cu capital de 270 de milioane de dolari, sub care va fi dezvoltată noua fabrică Foxconn pentru Apple. Iar noile linii de producție nu vor suplini obligatoriu liniile deja existente. O anume parte din capacitatea de producție Foxconn va fi mutată din China în Vietnam. Nu este clar momentan cât de mare va fi impactul.

Citește continuarea pe Go4it!

Apple nu va oferi actualizarea iOS 15 pentru unele iPhone-uri

Apple a renunțat la parteneriatul de 15 ani cu Intel

Apple a publicat tarifele pe care le va percepe pentru reparația unui iPhone 12

Cum a răspuns Samsung la decizia Apple de a scoate încărcătorul din cutia iPhone 12?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase