Home » Lumea digitală » Siri, asistentul vocal de la Apple, a învățat să măcăie sau să ragă ca un leu

Siri, asistentul vocal de la Apple, a învățat să măcăie sau să ragă ca un leu

Siri, asistentul vocal de la Apple, a învățat să măcăie sau să ragă ca un leu
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 19.12.2020

Asistentul vocal Siri de la Apple poate acum să măcăie ca o rață, dacă este rugat frumos. Pentru a încerca, utilizatorii trebuie să actualizeze la iOS 14.3, cea mai nouă versiune a sistemului de operare și să spună „Hei Siri, cum sună o rață?”, relatează CNBC.

Începând de luni, Siri a început să redea clipuri audio scurte ca răspuns la întrebări despre cum sună ceva. Sunetele includ animale, instrumente și vehicule, iar Apple spune că există sute de opțiuni. Pe un iPhone sau iPad, Siri afișează, de asemenea, o imagine a animalului și un link către mai multe informații de pe Wikipedia.

Cum sună o balenă, un pudel, o harpă sau un fluier de tren

Așa că utilizatorii pot afla cum sună o balenă, un pudel, o harpă sau o mașină de pompieri.

CNBC a încercat, de asemenea, cu alte câteva animale, inclusiv o pisică, un leu, un vultur și, într-un exemplu de cât de specific poate fi demersul, o kookaburra, o pasăre din Australia care emite un sunet asemănător râsului. Siri a emis, de asemenea, sunete de mașină, un fluier de tren și o scurtă mostră de teremin (instrument muzical).

O caracteristică comună pentru asistenții vocali

Sunetele redate de Siri sunt realiste, spre deosebire de cele exagerat sau din desene animate, potrivit Mediafax.

Asemenea surprize amuzante sunt o caracteristică comună pentru asistenții vocali precum Siri. Asistentul Apple aspus glume încă de la lansare, la fel și Alexa de la Amazon.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase