Home » Lumea digitală » Apple tocmai a obținut un brevet de invenție pentru un design care ar putea revoluționa tastaturile

Apple tocmai a obținut un brevet de invenție pentru un design care ar putea revoluționa tastaturile

Apple tocmai a obținut un brevet de invenție pentru un design care ar putea revoluționa tastaturile
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 05.01.2021

Un fascinant brevet de invenție acordat companiei Apple a atras atenția jurnaliștilor din domeniul digital. Este vorba despre un sistem care ar adăuga un mic ecran la fiecare tastă de pe tastatura unui dispozitiv.

„Prima suprafață poate fi adiacentă afișajului tastelor și poate primi imagini cu eticheta tastelor de la afișajul tastelor”, arată textul greoi al brevetului de invenție. „A doua suprafață poate fi orientată spre exterior către un utilizator și poate primi instrucțiuni de la degetele utilizatorului în timp ce prezintă imagini care pot fi vizualizate”, mai spune textul.

Ce înseamnă asta de fapt?

Cu alte cuvinte, compania Apple descrie o tastatură pentru laptop sau de sine stătătoare la care fiecare tastă poate fi reconfigurată pentru a arăta ceva, trecând de la alfabetul limbii engleze la cel chirilic, spre exemplu, sau schimbând formatul QWERTY la Dvorak într-o clipită.

Bineînțeles, un astfel de dispozitiv ar putea face mai multe. Nu este greu de imaginat un sistem care deschide calea pentru noi posibilități extraordinare în domeniul jocurilor video sau cel al designului digital.

Apple a mai avut probleme cu tastaturile în trecut

În același timp, tastaturile sunt piese de echipament care cu greu pot fi inovate. Dispozitivele sunt supuse loviturilor puternice constante de la utilizatori și este aproape imposibil ca un computer să fie folosit fără o tastatură. De asemenea, orice aplicații care se bazează pe tehnologii noi nu ar funcționa pe computere existente care nu au încă o astfel de tastatură, potrivit Futurism.

Totodată, Apple s-a mai confruntat cu dificultăți privind tastaturile în trecut. În urmă cu doar câțiva ani, un val de probleme a dat peste cap tastaturile fragile de la MacBook Pro, episodul rușinos forțând în cele din urmă gigantul tehnologic să abandoneze complet designul tastaturilor.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Apple vrea să înceapă să producă automobile

Siri, asistentul vocal de la Apple, a învățat să măcăie sau să ragă ca un leu

Acuzații la adresa Apple din partea Facebook

Un tribunal a stabilit că Apple se face vinovat de uzura programată a iPhone-urilor

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase