Parteneriat Apple și Hyundai pentru fabricarea de mașini electrice

12 01. 2021, 10:03

Hyundai Motor și Apple Inc intenționează să semneze un acord de parteneriat pentru fabricarea de mașini electrice autonome până în martie și să înceapă producția din 2024 în Statele Unite, a informat ziarul local Korea IT News, citat de Reuters.

Raportul vine după declarația de vineri a Hyundai Motor conform căreia a inițiat negocieri cu Apple, după ce o altă publicație locală a declarat că companiile intenționează să lanseze o mașină electrică cu conducere automată în 2027, ceea ce a dus la o creștere a acțiunilor Hyundai cu aproape 20%.

Citând surse din industrie, cel mai recent raport spune că firmele intenționează să construiască mașinile la fabrica Kia Motors din Georgia sau să investească într-o nouă fabrică din Statele Unite, cu intenția de a produce 100.000 de vehicule în 2024. Kia Motors este o filială a Hyundai Motors.

Când se va lansa „versiunea beta” a mașinii Apple

Raportul a spus că Hyundai și Apple intenționează să lanseze o „versiune beta” a mașinii Apple anul viitor, potrivit Mediafax.

Atât Hyundai Motor, cât și Apple nu au avut niciun comentariu imediat.

Reuters a anunțat luna trecută că Apple face progrese cu tehnologia auto autonomă și își propune să producă un vehicul de pasageri care ar putea include propria sa tehnologie de construcție a bateriilor din 2024.