Home » Lumea digitală » Un nou computer de gaming este atât de puternic încât a fost interzis în mai multe state

Un nou computer de gaming este atât de puternic încât a fost interzis în mai multe state

Publicat: 09.08.2021

Alienware, o companie producătoare de computere pentru gaming deținută de Dell, a scos la vânzare PC-uri care sunt atât de puternice încât unele state americane le-au interzis.

Mulțumită restricțiilor implementate recent în privința consumului de energie de către anumite electronice, inclusiv computerele personale, gama de computere de gaming Alienware Aurora Ryzen Edition R10 sau R12 nu pot fi vândute în mod legal în California sau alte state americane care au legi stricte în privința consumului de energie.

„Acest produs nu poate fi livrat în statele California, Colorado, Hawaii, Oregon, Vermont sau Washington din cauza reglementărilor cu privire la consumul de energie impuse de aceste state. Orice comenzi plasate pentru aceste state vor fi anulate”, arată o avertizare pe pagina oficială a companiei Dell.

Computerul Aurora R12 poate fi echipat cu o sursă de energie de 1.000 wați

O serie de reglementări în privința electronicelor, promulgată de statul California în 1016, tocmai a intrat în vigoare la începutul lunii iulie, iar mașinăriile Alienware nu au nicio șansă să treacă de aceste legi extrem de stricte.

Potrivit specificațiilor de pe pagina oficială a Dell, computerul Aurora R12 poate fi echipat cu o sursă de energie de 1.000 wați, ceea ce înseamnă un consum energetic la fel de mare precum majoritatea unităților de aer condiționat din locuințe.

Mineritul de criptomonede, pe punctul de a consuma la fel de multă energie ca Italia

„Reglementările au intrat în vigoare la data de 1 iulie 2021. Anumite configurații pentru Alienware Aurora R10 și R12 au fost singurele sisteme deținute de Dell și Alienware care au fost afectate”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, scrie Futurism.

În mod ironic, restricțiile ar putea să fie aplicate mineritului de criptomonede, o practică mult mai dăunătoare pentru mediu și care implică un consum de energie mult mai ridicat decât computerele de gaming de la Dell. Nu este clar dacă noile restricții în privința consumului de energie vor considera mineritul de criptomonede (legal în California și pe punctul de a consuma la fel de multă energie ca Italia) drept „electronice personale”.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O companie de tehnologie a creat un adevărat „monstru”. Acesta este „primul laptop cu 7 ecrane din lume”

Un supercomputer din China de 66 qubiți a atins o nouă etapă în supremația cuantică

China investește o sumă record într-un centru de supercomputere pentru a analiza datele din spațiu

Citirea creierului uman prin ultrasunete este posibilă. Ar putea revoluționa tehnologia interfață creier-computer

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase