Home » Lumea digitală » Criza cipurilor nu va dispărea prea curând

Criza cipurilor nu va dispărea prea curând

Criza cipurilor nu va dispărea prea curând
Foto: Laura Ockel/ Unsplash
Publicat: 06.01.2022

Nu poate fi negată existența unui deficit global de cipuri. În noiembrie 2021, Japonia a pus la bătaie 5,2 miliarde de dolari (aproximativ 600 de miliarde de yeni) pentru a oferi sprijin producătorilor de semiconductori în încercarea de a rezolva lipsa de cipuri la nivel mondial.

Dar este suficient? Se pare că nu. În timpul unui apel recent privind veniturile, CEO-ul Micron, Sanjay Mehrotra, le-a spus investitorilor că în mod clar nu este, relatează Interesting Engineering.

„În industria PC-urilor, cererea pentru produse DDR5 depășește semnificativ oferta din cauza lipsei de componente fără memorie care afectează capacitatea furnizorilor de memorie de a construi module DDR5. Ne așteptăm ca aceste lipsuri să se mai domolească până în 2022, permițând livrărilor de memorii DDR5 să crească la niveluri semnificative în a doua jumătate a anului calendaristic 2022”, a spus CEO-ul.

Ce înseamnă asta pentru consumatori? Mașinile sunt mai scumpe, producătorii de computere se luptă să țină pasul cu cererea consumatorilor și multe produse au fost întârziate grav, cum ar fi PlayStation 5, care este încă imposibil de comandat la un an de la lansare, potrivit Yahoo Finance.

COVID este parțial de vină. Producătorii de mașini au presupus că oamenii nu ar dori să cumpere mașini în timpul pandemiei și au încetinit producția doar pentru a descoperi că este adevărat opusul. COVID a forțat, de asemenea, încetinirea multor linii de producție, cum ar fi cele ale producătorilor de cipuri.

Lipsa de cipuri va mai dura încă cel puțin doi ani

Companiile încearcă să facă ceva în privința crizei. Intel, TSMC și Samsung investesc în fabrici noi, dar va mai dura cel puțin doi ani până când acestea vor fi puse în funcțiune.

Experții estimează că deficitul va continua până în 2022 și 2023. CEO-ul Intel, Pat Gelsinger, a declarat că se așteaptă ca situația să continue până în 2023.

„COVID a perturbat lanțurile de aprovizionare, făcându-le să devină negative. Cererea a explodat la 20 la sută an-pe-an și lanțurile de aprovizionare întrerupte au creat un decalaj foarte mare și această cerere explozivă a persistat”, a spus el.

Vă recomandăm să citiți și:

Cum știm dacă identitatea ne-a fost furată? Cinci semne la care să fim atenți

Şeful diviziei de criptomonede de la Facebook respinge tranzacţiile în Bitcoin

Noi reglementări în sfera digitală, inclusiv sancţiuni pentru companiile online, propuse de Comisia Europeană

Windows 7 este în continuare popular, în ciuda eforturilor Microsoft

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase