Home » Lumea digitală » Windows 7 este în continuare popular, în ciuda eforturilor Microsoft

Windows 7 este în continuare popular, în ciuda eforturilor Microsoft

Publicat: 07.11.2020
Windows 7 este în continuare popular, în ciuda eforturilor Microsoft

Conform unui studiu recent  Windows 7 este folosit în continuare de foarte mulți utilizatori de internet.

Conform unui studiu de piață realizat de NetMarketShare, sistemul de operare Windows 7, care nu mai primește actualizări de securitate în versiunea sa pentru clienți finali, încă este folosit de foarte mulți utilizatori de internet. Windows 10 este de ceva vreme majoritar printre sistemele de operare desktop, însă încă există chiar și utilizatori de Windows 8.1 și chiar Windows XP.

Windows 7, încă popular în rândul utilizatorilor

Clasamentul publicat de NetMarketShare spune că Windows 10, cel mai popular sistem de operare pentru computere din lume, se este folosit de 64,04% dintre utilizatorii de internet. Această performanță a fost atinsă după cinci ani de la lansarea originală a lui Windows 10, sistem de operare care a fost actualizat constant cu noi funcții și schimbări semnificative la nivelul interfeței în acest timp.

Pe locul al doilea se ține destul de bine Windows 7, care are încă o bază mare de utilizatori. De altfel, acesta este în continuare la distanță mare de cea mai recentă versiune de macOS, de exemplu. Cu 20,41% din piață, Windows 7 nu pare să dispară nicăieri prea curând. Este însă o veste bună faptul că atunci când utilizatorii de Windows 7 vor putea în continuare să facă upgrade gratuit la Windows 10, chiar dacă în mod oficial Microsoft a oprit programul de upgrade.

Citește continuarea pe Go4it!

Anul 2021 va aduce o nouă interfață pentru Windows 10

Windows 10 primește un nou meniu de instalare

Codul sursă al Windows XP a fost făcut public

Dezactivarea permanentă a antivirusului Windows Defender nu mai este posibilă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase