Home » Lumea digitală » Bitcoin şi Ether, în revenire. Criptomonedele au înregistrat o creştere de 27% de la minimul anului

Bitcoin şi Ether, în revenire. Criptomonedele au înregistrat o creştere de 27% de la minimul anului

Bitcoin şi Ether, în revenire. Criptomonedele au înregistrat o creştere de 27% de la minimul anului
Foto: Shutterstock
Publicat: 07.02.2022

Bitcoin a atins recent cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni, extinzând creşterile puternice din sesiunea precedentă. Criptomonedele s-au bucurat de o revenire a apetitului pentru risc şi de o revenire a pieţelor bursiere.

Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns la 41.983 de dolari, marcând o creştere de 27% de la minimul anului de 32.950,72 dolari din 24 ianuarie, relatează Reuters.

Ether, moneda legată de reţeaua blockchain ethereum, a depăşit pragul de 3.000 de dolari pentru prima dată din 21 ianuarie.

Revenirea criptomonedelor, în paralel cu o revenirea acţiunilor americane

Revenirea criptomonedelor a venit în paralel cu o revenire a acţiunilor americane, indicele Nasdaq, cu pondere mare în sectorul tehnologic, a încheiat săptămâna cu câştiguri, în pofida volatilităţii puternice generate de rezultatele financiare, inclusiv de creşterea Amazon şi de rezultatele dezamăgitoare ale Meta, proprietar al Facebook.

Aceste mişcări sincronizate au arătat modul în care Bitcoin a devenit mult mai mult un activ obişnuit ce se mişcă într-o manieră simulară cu alte active.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase