Home » Lumea digitală » Au fost create lentilele de contact inteligente. Ce tehnologii includ acestea?

Au fost create lentilele de contact inteligente. Ce tehnologii includ acestea?

Publicat: 05.04.2022

Compania Mojo Vision a făcut câteva progrese rapide în ceea ce privește lentilele de contact inteligente. Cea mai recentă versiune în curs de dezvoltare include tehnologie de urmărire a ochilor, precum și capabilități de afișaj în ochi.

Piața tehnologiei de dispozitive purtabile este inundată în acest moment de ceasuri inteligente și brățări de fitness. Încercările anterioare de a face ochelari inteligenți fie au eșuat, fie au fost foarte controversate. Înființată în 2015, Mojo Vision speră să distrugă acest „blestem” cu lentilele de contact inteligente la care lucrează acum.

Prima versiune a lentilelor de contact de la Mojo Vision nu includea nimic mai mult decât un singur LED și putere wireless. Într-o perioadă scurtă, lentilele au devenit mult mai avansate și au acum un afișaj microLED de înaltă rezoluție, capacitatea de a transfera date fără fir, precum și o interfață controlată cu ajutorul ochilor, scrie Interesting Engineering.

Lentilele de contact inteligente cu ecran încorporat

MojoVision susține că ecranul său microLED este cel mai mic, dar cel mai dens afișaj din lume de până acum. Densitatea inclusă în acest afișaj, care este mai mic de 0,5 mm în diametru, este de aproximativ 14.000 de pixeli per inch și este capabilă să afișeze text luminos, grafică bogată, precum și videoclipuri care pot funcționa atunci când utilizatorul este în aer liber, în interior sau chiar și când are ochii închiși.

Compania a optat pentru comunicarea radio de 5GHz pentru a asigura performanță cu latență scăzută, un factor foarte important atunci când este vorba de afișaje de realitate augmentată (AR).

Spre deosebire de căștile AR care se bazează pe camere, dispozitivul Mojo Vision folosește un giroscop, un accelerometru și un magnetometru integrat pentru a urmări mișcările ochilor și funcționează cu un software proprietar pentru a furniza conținut pe afișaj.

Lentilele de contact inteligente sunt alimentate de micro-baterii de calitate medicală și de un sistem proprietar al Mojo de gestionare a energiei, care nu permite doar încărcare wireless, ci și performanță pe tot parcursul zilei.

Lentilele vor procesa cu ajutorul unui lănțișor

Dând toate caracteristicile la o parte, dispozitivul are capacitatea de a îndeplini toate funcțiile de unul singur și se va baza pe un alt dispozitiv care va face cea mai mare parte a procesării. Este probabil ca dispozitivul însoțitor să fie purtat la gât, a declarat compania, deși nu a oferit nimănui o previzualizare a dispozitivului.

Mojo Vision a găsit deja situații de utilizare pentru aceste lentile la sportivii de performanță și le testează împreună cu Adidas.

Cu toate acestea, compania nu are permisiunea autorităților pentru a le testa în timp ce sunt purtate. De peste trei ani, compania lucrează îndeaproape cu USFDA pentru a realiza acest lucru, iar după aceasta dispozitivul lor ar putea chiar și să fie eliberat cu prescripție medicală.

Vă recomandăm să citiți și:

Bitcoin ajută piața criptomonedelor să depășească 2 trilioane de dolari

Sony lansează un nou serviciu de abonament pentru jocuri PlayStation

Elon Musk vrea să-și facă propria platformă social media

În curând vei putea simți durere în metavers

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase