Home » Lumea digitală » Cum au fost induși în eroare utilizatorii Google? Gigantul a primit o amendă de 43 de milioane de dolari

Cum au fost induși în eroare utilizatorii Google? Gigantul a primit o amendă de 43 de milioane de dolari

Cum au fost induși în eroare utilizatorii Google? Gigantul a primit o amendă de 43 de milioane de dolari
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 14.08.2022

Un tribunal australian obligă Google să plătească 43 de milioane de dolari pentru inducerea în eroare a utilizatorilor, potrivit Reuters.

Autoritatea de supraveghere a concurenței din Australia a anunțat vineri că unitatea Google a Alphabet Inc. (GOOGL.O) a fost obligată de Curtea Federală din această țară să plătească 60 de milioane de dolari australieni (42,7 milioane de dolari) sub formă de penalități pentru că a indus în eroare utilizatorii cu privire la colectarea datelor lor personale de localizare.

Instanța a constatat că Google a indus în eroare unii clienți cu privire la datele personale de localizare colectate prin intermediul dispozitivelor mobile Android în perioada ianuarie 2017 – decembrie 2018.

Google a indus în eroare utilizatorii

Google a indus în eroare utilizatorii, făcându-i să creadă că setarea „istoricului de localizare” de pe telefoanele lor Android era singura modalitate prin care datele de localizare puteau fi colectate de către aceasta. De fapt, o funcție de monitorizare a activității web și a aplicațiilor permitea și ea colectarea și stocarea datelor locale, a stabilit Comisia australiană pentru concurență și consumatori (ACCC).

Autoritatea de supraveghere, care estimează că 1,3 milioane de utilizatori de conturi Google din Australia ar fi putut fi afectați, începuse procedura împotriva companiei în octombrie 2019.

Google a luat măsuri de remediere în 2018, a precizat autoritatea de reglementare.

Într-un anunț trimis prin e-mail, Google a dezvăluit că a rezolvat problema și că a făcut ca informațiile de localizare să fie ușor de gestionat și ușor de înțeles.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase