Home » Lumea digitală » Germania a lansat o investigație asupra Google Maps

Germania a lansat o investigație asupra Google Maps

Germania a lansat o investigație asupra Google Maps
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23.06.2022

Autoritățile germane au lansat marți o investigație asupra Google Germania și a companiei mamă Alphabet Inc în legătură cu posibile restricții anticoncurențiale pe platforma Google Maps.

„Avem informații care sugerează că Google ar putea restricționa combinarea propriilor sale servicii de hărți cu servicii de hărți ale unor terți”, a declarat Andreas Mundt, șeful Bundeskartellamt.

Acesta a precizat că exemplele ar putea fi legate de încorporarea datelor de localizare Google Maps, a funcției de căutare sau a Google Street View în hărți care nu sunt furnizate de Google.

Ce a transmis Google?

Autoritatea de reglementare analizează dacă acest lucru „ar putea permite Google să își extindă și mai mult poziția dominantă privind anumite servicii de hărți”, a adăugat el, relatează Reuters.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat că societatea colaborează cu autoritățile de reglementare și că va răspunde la orice întrebare legată de activitatea sa.

În conformitate cu noile reglementări care au intrat în vigoare anul trecut, autoritatea de reglementare poate interzice companiilor cu o anumită pondere pe piață să desfășoare practici care dăunează concurenței.

Oficiul a folosit aceste reguli pentru a deschide investigații paralele în ceea ce privește termenii și condițiile de procesare a datelor de la Google și Google News, precum și giganții tehnologici Facebook și Amazon.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase