Home » Lumea digitală » Guvernul Japoniei renunță la dischete. Care este motivul?

Guvernul Japoniei renunță la dischete. Care este motivul?

Publicat: 03.09.2022

Datele instituțiilor japoneze erau ținute până acum pe dischete și pe CD-uri, dar acum guvernul Japoniei renunță la dischete. Care e motivul din spatele deciziei?

Este inutil să menționăm că acestea sunt niște forme extraordinar de învechite de stocare a datelor, mai ales într-o țară văzută adesea ca un pionier al tehnologiilor avansate.

Acum, însă, guvernul Japoniei renunță la dischete prin nou-numitul ministru al afacerilor digitale, care încearcă cu disperare să aducă regulile de stocare a datelor în secolul XXI.

Care este motivul pentru care guvernul Japoniei renunță la dischete?

Parlamentarul Taro Kono, care a fost numit Ministru al Digitalizării la începutul lunii august, a condus un război total împotriva ineficiențelor birocratice și a utilizării tehnologiilor învechite, inclusiv împotriva utilizării aparatelor de fax, relatează publicația Bloomberg, citată de Futurism.

Pe 30 august, Kono a anunțat o nouă inițiativă pentru a le permite agențiilor guvernamentale să stocheze date în cloud, o actualizare tehnologică majoră, având în vedere utilizarea continuă a stocării învechite.

De fapt, conform lui Kono, țara încă are aproximativ 1.900 de prevederi în legile sale care le cer lucrătorilor să stocheze date pe dischete și CD-uri. Alte prevederi prevăd ca datele să fie transmise pe casete și MiniDiscuri.

„De unde mai poți să cumperi o dischetă în zilele noastre? Vom schimba (aceste legi) prompt”, a declarat Kono.

După dischete urmează faxul

Îngrijorarea lui Kono nu este nejustificată. Vestea vine după ce ziarul japonez The Mainichi a scris în decembrie 2021 că poliția din Tokyo a pierdut două dischete care conțineau informații esențiale despre 38 de solicitanți de locuințe publice.

Ministrul nu își îndreaptă atenția doar spre utilizarea dischetelor.

„Vreau să scap de fax și încă intenționez să fac asta”, a mai spus noul ministru al digitalizării din Japonia.

Vă recomandăm să citiți și:

Noul abonament Netflix. Cât va costa și câtă publicitate va conține?

Șosele mai sigure și mai inteligente, cu tehnologie de la Agenția Spațială Europeană

Detectarea incendiilor, acum mai ușoară cu un sistem Wi-Fi ieftin

Un fan înfocat și-a implantat în mână cheia de la autoturismul Tesla

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase