Home » Lumea digitală » Cum a ajutat o pereche de căști audio la găsirea unui bebeluș răpit?

Cum a ajutat o pereche de căști audio la găsirea unui bebeluș răpit?

Cum a ajutat o pereche de căști audio la găsirea unui bebeluș răpit?
Foto: @Jonas Vadermeiren/Unsplash
Publicat: 17.09.2022

Poliția din Philadelphia a folosit o abordare nouă a unui caz de răpire: a urmărit un dispozitiv Apple (o pereche de căști AirPods) lăsat în mașina implicată în infracțiune.

Unitatea Specială pentru Victime a orașului a găsit un copil răpit după ce a urmărit un dispozitiv Apple (căștile AirPods) pe care mama copilului îl lăsase în mașina ei, care a fost furată împreună cu copilul.

Nu au fost făcute publice prea multe detalii și nu se știe dacă polițiștii au urmărit AirPods-urile pe telefonul mamei sau prin intermediul companiei Apple, ceea ce face din acest caz un exemplu ambiguu, dar fascinant, de supraveghere tehnică, însă cu un final fericit.

Nu este prima dată când un dispozitiv Apple rezolvă infracțiuni

Deși pare să fie una dintre primele dăți când polițiștii au urmărit AirPods-uri într-un caz de răpire, nu este prima dată când procedează astfel pentru a găsi un vehicul furat, scrie Futurism.

La începutul acestui an, organizația de știri nonprofit Berkeleyside a raportat că biroul șerifului din județul Alameda a găsit o mașină furată și câteva arme ilegale după ce „a localizat o pereche de AirPods-uri furate recent”.

De remarcat, hărțuitorii au folosit puterea tehnologiei de urmărire a locației cu mult timp înaintea poliției. Un bărbat din Las Vegas, de exemplu, a fost acuzat vara trecută că a folosit căștile wireless pentru a hărțui o femeie.

Urmărirea AirPods-urilor este, de asemenea, o extensie a tendinței neliniștitoare de a-i urmări pe alții folosind AirTagurile Apple, care sunt menite să fie folosite pentru a evita pierderea obiectelor personale precum cheile sau bagajele.

O sabie cu două tăișuri

Poveștile despre hărțuitori care își urmăresc victimele folosind AirTaguri au devenit amenințător de comune și, din ce în ce mai mult, oamenii legii au folosit și ei tehnologia pentru a urmări bunuri furate.

Ca orice altă formă de supraveghere digitală, software-ul de urmărire personalizat de la Apple și altele asemenea sunt o sabie cu două tăișuri. Ele pot fi folosite pentru a ajuta la găsirea de obiecte sau persoane pierdute sau furate/răpite, dar pot fi folosite și pentru a invada intimitatea altora.

Vă recomandăm să citiți și:

Serverele răcite cu zăpadă, un nou mod de a combate criza climatică?

Scrollingul la infinit, asociat cu o sănătate fizică și mintală precară

Producătorii americani de cipuri, afectați de o nouă regulă de export către China

Guvernul Japoniei renunță la dischete. Care este motivul?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase