Prima pagină Lumea digitala

TOP 10 Cele mai violente jocuri video din toate timpurile

Alexandru Safta | 10.21.2009 | ● Vizualizări: 1730
TOP 10 Cele mai violente jocuri video din toate timpurile     jocuri video, video games, jocuri violente, violenta, Grand Theft Auto, mortal kombat, postal 2, manhunt, sange, brutalitate + zoom
Galerie foto (11)

Istoria, cartile, filmele, chiar realitatea imediata si oamenii de langa noi ne invata un lucru esential despre omenire: specia umana este una extrem de violenta. Inclinatia spre distrugere pare incifrata adanc in sistemul nostru. Este aceasta pornire influentata de violenta atat de accesibila din jurul nostru? Sau filmele si jocurile video sangeroase au aparut tocmai ca o necesitate? Ne imping astfel de produse la violenta aievea sau ne ajuta, defuland virtual, sa ne comportam civilizat in societate? Indiferent de raspuns, jocurile extrem de violente pentru copii si pentru adolescenti sunt o realitate. In topul care urmeaza le vom prezenta pe cele care au ridicat la rang de arta aceasta tendinta.

10.) Carmageddon -1997

Violenta din "Carmageddon" rezida mai ales in inzestrareajucatorului cu posibilitatea de a trece peste pietoni incele mai brutale moduri imaginabile, aflat in spatelevolanului virtual al unui sinistru autovehicul modificat si auster,desprins parca din filmul american din 1975, "Death Race 2000".Spulberarea pietonilor in fragmente consistente de carnesangeranda, detonarea de bombe si distrugerea vehiculelor inamicecu ajutorul unui tenebros arsenal de arme si dotari sunt doarcateva elemente din meniul violentei servit in acest joc videopentru... copii. Poate ca fraza de prezentare de pe ambalajul incare venea "Carmageddon" ilustra cel mai bine continutul sau:"Jocul de curse pentru cei instabili psihic". Atat de adevarat.9.) Soldier of Fortune -2000

Pastrand registrulsangeros tridimensional, amanuntul-cheie care a facutdiferenta dintre "Soldier of Fortune" si celelalte rude ale sale detipul First-Person-Shooter a fost intrebuintarea sistemului GHOUL.Este vorba despre un motor grafic bazat pe fizica reala careii permite jucatorului sa tortureze si sa isi brutalizezeinamicii in functie cele mai sadice porniri pe care si le poateimagina. Pe fundalul traditionalei povesti a combateriiteroristilor si a prevenirii unui razboi nuclear (dimpreuna cuocazia de a il ucide pe Saddam Hussein insusi), jocul oferanumeroase mostre de brutalitate care pipereaza contextul nuneaparat spectaculos. Imprastierea pe pereti a vintrelor unuidusman cu ajutorul unei pusti, sangele care ii zvacneste din trupsi organele care i se imprastie pe jos fac din acest joc unuldintre cele mai violente titluri ale tuturor timpurilor.

8.) God of War -2007

Esti Kratos, fost razboinic al armatei spartane si nemilosul zeudin panteonul zeilor Greciei Antice. Suna destul de simplu? Poate,insa povestea implica si eradicarea trecutului tau tumultos, carepresupune alegerea unei cai violente si mortale catre a-tisatisface aceasta dorinta. O asemenea sarcina va necesita varsareaa rauri de sange, sudoare si lacrimi. Am mentionat sange? "God ofWar II" promoveaza intrebuintarea nemiloasa a armelor,uciderea spectaculoasa si sangeroasa a inamicilor si scene brutaledemne sa il faca pe Quentin Tarantino sa roseasca.Povestea mitologica de fundal a jocului serveste la compensareaviolentei asemanatoare cu cea a strazilor din zilele moderne, dar,la urma urmei, probabil ca nici nemilosii zei nu isi reglaudiferentele la o ceasca de ceai.

7.) Gears of War 2 -2008

Folosirea unui cadavru pe post de scut uman atunci cand estiexpus focului inamic este suficient de infioratoare; dar transareaunui dusman cu ajutorul unei drujbe din cap pana in picioare estede-a dreptul abjecta, mai ales deca ne gandim la sangele tasnit dincorpul respectiv. Indiferent de situatie, "Gears of War II" oferaaventurierului third-person suficienta violentaincat sa ii satisfaca cele mai sangeroase porniri. Atunci canddin trupul personajului principal sau din cele aleinamicilor erupe sangele vreunei plagi impuscate sau taiate,ecranul este improscat cu tente rosiatice diforme,obstructionand campul vizual al jucatorului si sugerand manjirea cusange a chipului.

6.) Mortal Kombat -1992

Originile jocurilor video violente sunt greu de urmarit si, desieste tentant sa dam un asemenea verdict, nu putem pretinde cucertitudine ca Mortal Kombat poseda titulatura de primul joc videocu adevarat sangeros. Insa multi s-au grabit sa-i atribuie aceststatut atunci cand jocul a debutat, in 1992, in calculatoarele,consolele si salile de jocuri din toata lumea. Tumultul si galagiaau fost fara precedent la acea data, pe masura ce jucatorii seangajau in meciurile de karate 2-D cu o varietate de miscari careduceau la hemoragii, explozii, fracturi de membre si multe altelucruri dureroase. Desi era un joc teribil, menit sa la oripilezepe mamele din toata lumea, copiii adorau personajele si formulelespectaculoase de lupta care le stateau la dispozitie in buntoaneletastaturilor si pe ecranele computerelor. Un mare deliciuera pentru orice mic "luptator" sa isi termine oponentul pringrozavii de o rara violenta, precum "Fatalitati" sau "Brutalitati",care se soldau cu smulgerea mainilor, cu aruncarea in tepi metalicisi cu multe alte atrocitati. "Finish him" a devenit unadintre cele mai recunoscute replici din istoria jocurilorvideo.

5.) Thrill Kill -1998

Este vorba despre un joc tridimensional de "batai" realizatspecial pentru Sony Play Station, care este chiar si astazidisponibil pe internet, desi nu a fost publicat vreodata in modoficial. Caracteristica sa de baza era aceea ca aduce intr-o arenanu doua personaje, ca in cazul celor mai multe jocuri de ring, cipatru zombie, care se pot distruge in toate modurileimaginabile. Numai cei sadici ar fi cautat acest joc sis-ar fi bucurat de el. Fiind inarmati cu seringi si potcoave, avandmembre amputate si chiar mai mult de atat, jucatorii isi storcrecirpoc viata unul din celalalt intr-un mod grotesc, fetisist sichiar sexual, intotdeauna cu rezultatul varsarii de prea multsange. Personajele se pot lovi intre ele suficient de puternicincat sa se lipeasca de pereti, sa le zboare captele, sa explodezesau chiar sa se lipeasca de tavan, in timp ce sangele se scurge peinvingatorul aflat in extaz.

4.) MadWorld -2009

Ce este in intregime alb, negru si rosu? Victimele tale,dupa ce le despici in bucati, le zdrobesti de pereti si de podelesi le smulgi organele din corp, in jocul "MadWorld". Saupoate ca raspunsul este macinarea inamicilor intr-un aparat detocat ori chiar jocul de darts cu ei pe post de sageti si cu o batade baseball pe post de declansator, in cadrul aceluiasi joc video.Oricare ar fi stilul de ucidere, "MadWorld" nu "se joaca" atuncicand vine vorba de factorul violenta. Contrastul extrem de vizibilcare se realizeaza intre modelul bicromatic (alb-negru) al joculuisi sangele rosu, foarte nuantat, al personajelor, ne face sa credemca "MadWorld" este conceput in special pentru a da satisfactielaturii violente a jucatorilor. La propriu, jocul capata un pic deculoare numai atunci cand personajul principal, coordonat dejucator, isi raneste extrem de violent oponentii. Iar noi, pentruca suntem dependenti de culoare, trebuie sa ne supunem regulilor sisa o obtinem prin orice mijloace disponibile.

3.) Manhunt -2003

Manhunt este un joc al executiilor de mare valoare... grafica.Exista trei "niveluri" de executii, acestea devenind tot maisangeroase pe masura ce se succed. Executiile de nivel unu suntrapide si cel mai putin sangeroase. Executiile de tip doi suntconsiderate mai brutale, in timp crimele de nivel trei sunt pestelimita. Un exemplu de executie de nivel unu este sufocarea pana lamoartea a unui inamic cu ajutorul unei pungi de plastic. Executiade tip doi ar putea implica amputarea testiculelor unui dusman printrecerea unei sabii printre picioarele acestuia. La nivelul trei,executia poate implica injungherea in spate a dusmanului cuo ranga, urmata de blocarea in cap a aceluiasi instrument sirotirea sa prin craniul victimei. Jocul ii incurajeaza peutilizatori sa isi ucida inamicii in cele mai brutale moduriposibile.

2.) Grand Theft Auto III- 2001

Ne confruntam cu un caz special si poate cel mai periculos,intrucat, spre deosebire de toate celalalte jocuri violenteprezentate in acest top, actiunea GTA III nu se petrece intr-oarena, in timpul unui razboi sau in vremuri indepartate. Nu, joculsimuleaza foarte real viata reala, din vremuri contemporane, a unuitanar criminal. Iar violenta din acest joc nu este conditionata deun context special, ci numai de situatiile pe care oricine dintrenoi le poate intalni pe strada, in viata de zi cu zi. Pentru canecunoscatorii sa isi faca o idee vaga, furtul de masini, actiunesugerata de chiar titlul jocului, reprezinta cea mai nevinovatainfractiune pe care personajul principal o poate comite in GTA IIIsi in general in toata seria de jocuri Grand Theft Auto. La fel deusor este sa incinerezi nevinovati peste tot prin oras, saii spulberi cu masina pe trotuare, sa arunci in aer politisti simasini de politie sau sa faci un carnagiu cu sute devictime, dispunand de un arsenal de foc demn de unregiment. In plus, si intriga jocului este de natura frivola,implicand trafic de droguri si de arme, prostitutie si crime...nenumarate crime.

1.) Postal 2 -2003

Ocuparea tronului in ceea ce priveste violenta jocurilor videoeste un privilegiu rezervat adesea numai titlurilor de elita, iar"Postal 2" isi revendica fara prea mare efort aceasta postura. Estevorba despre un joc in care nu inseamna ceva nefiresc saarunci cu grenade in civili sau sa le amputezi din senin picioarelecu ajutorul unei coase, daca refuza sa participe laistoriile tale cotidiene. "Postal 2" este de-a dreptul sadic pentruca implica folosirea unor pisici vii pe post de amortizoare pentruarmele din dotare, lovirea personajelor cu un cap de vaca taiat sauservirea catre caini a craniilor sangerande apartinand victimelorproaspat dezmembrate. "Postal 2" este zenitul notiunii de violentasi sadism in jocurile video, transpunand pe ecran imaginatiacreatoare demna de niste minti bolnave, ceea ce reuseste sa iisurprinda chiar si pe cei mai excentrici jucatori.

CITESTE SI: