Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Când a apărut jocul de darts?

Când a apărut jocul de darts?

Când a apărut jocul de darts?
Publicat: 25.09.2016
Unii pasionaţi de jocul de darts afirmă că jocul a fost creat de arcaşi care aruncau săgeţi mai scurte către marginea unui butoi sau a unui disc tăiat dintr-un copac. Secţiunea de copac cu inelele sale imită forma pe care o au plăcile de darts de astăzi.

Deşi pare plauzibil, dovezile care susţin această teorie sunt rare. Aruncatul săgeţilor era o activitate bine stabilită în arsenalul medieval, în mod particular pentru antrenamente şi turneele de turnir, când cavalerii concurau pentru ochirea unei ţinte,  fie că erau pe cal sau pe jos. 

Cea mai importantă inovaţie a jocului a fost introducerea diviziunii de pe tabla de joc, care semnificau diferitele scoruri obţinute de participanţi. Simpla aruncare către o ţintă rotundă a devenit plictisitoare la scurt timp.

Jocul modern de darts a redevenit popular în secolul XIX, regulile jocului variind în funcţie de regiune, la fel şi modelul tablei de joc. Cel mai popular a devenit după al Doilea Război Mondial,  când bărbaţii aveau mai mult timp liber.

Sursa: History Extra 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase