Home » Știință » S-a dovedit! Jocurile pe calculator sporesc rezultatele bune la învăţătură

S-a dovedit! Jocurile pe calculator sporesc rezultatele bune la învăţătură

S-a dovedit! Jocurile pe calculator sporesc rezultatele bune la învăţătură
Publicat: 21.08.2016
În ciuda tuturor stereotipurilor despre jocurile pe calculator, cum că ele ar afecta în mod negativ creierul, conducând la descompunerea lui, un nou studiu scoate la iveală contraagumentele acestei afirmaţii, arătând că jucându-te zilnic pe calculator, ai şansa de a-ţi îmbunătăţi performanţele şcolare.

Cercetarea a fost făcută în Australia, pe un număr de peste 12.000 de elevi de liceu şi a arătat că în perioadele când aceştia jucau în mod regulat jocuri pe calculator, rezultatele la materii precum matematica, literatura şi ştiinţele se îmbunăţăţeau considerabil, scrie Gândul

„Studenţii care se joacă pe calculator în fiecare zi acumulează, în medie, cu 15 puncte mai mult la testele de matematică şi cu 17 puncte mai mult la cele de la ştiinţe. Atunci când te joci pe calculator rezolvi puzzle-uri pentru a putea avansa la nivelul următor, iar acest lucru necesită folosirea unor cunoştinţe generale şi a unor abilităţi care au legătură cu materii precum matematica, literatura şi ştiinţele”, explică economistul Alberto Posso, de la Universitatea din Melbourne. 

În cadrul studiului au fost folosite şi date din programul PISA, care a testat elevii din peste 700 de şcoli în 2012 şi a strâns date referitoare la interesele lor şi la activităţile pe care le desfăşoară online. 

Profesorul Posso sugerează, de asemenea, că elevii care petrec timp jucându-se pe calculator îşi dezvoltă un simţ analitic şi capacitatea de a rezolva mai uşor problemele, lucruri care îi ajută şi în activităţile de la şcoală. 

Totuşi, chiar dacă jocurile pe calculator ajută, nu tot ceea ce implică folosirea computerului este benefic. Posso susţine că adolescenţii care verifică Facebook-ul sau alte social media în fiecare zi riscă să piardă în ceea ce priveşte rezultatele şcolare şi se situează la diferenţe de 20 de puncte faţă de cei care nu folosesc niciodată social media. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase