Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Cum a ajuns curcanul simbol naţional al Statelor Unite ale Americii?

Cum a ajuns curcanul simbol naţional al Statelor Unite ale Americii?

Cum a ajuns curcanul simbol naţional al Statelor Unite ale Americii?
Publicat: 24.11.2016
După ce Congresul Continental a adoptat Declaraţia de Independenţă pe 4 iulie, Benjamin Franklin, John Adams şi Thomas Jefferson au fost însărcinaţi să creeze un nou sigiliu care să reprezinte ţara.

Având onoarea să aleagă un nou simbol, părinţii fondatori nu au sugerat niciodată alegerea unui curcan. Conform notiţelor sale, Franklin a propus imaginea lui ,,Moise stând pe coastă în timp îşi întinde mâna către mare,”  alături de motto-ul ,,Rebeliunea tiranilor este supunere în faţa lui Dumnezeu”.

Comitetul a ales scena din Cartea Exodului pentru verso-ul sigiliului. În 1782, marele sigiliu al Statelor Unite ale Americii a fost aprobat, în centrul său fiind aşezat un vultur pleşuv. 

Povestea în care Franklin a propus un curcan ca simbl naţional a început să circule în ziarele americane în timpul centenarului ţării şi sunt bazate pe scrisoarea din 26 ianuarie 1784 în care el a schimbat vulturul cu un curcan. ,, Din punctul meu de vedere, vulturul pleşuv nu este reprezentativ pentru ţară. Pasărea are un caracter urât doarece fură mâncare în loc să şi-o vâneze singură,” scria Franklin.

Aşadar, Franklin a considerat curcanul ,,o pasăre mult mai respectabilă, fiind nativă din America”.

Sursa: History

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase