Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Ce este artimia şi ce influenţează bătăile inimii?

Ce este artimia şi ce influenţează bătăile inimii?

Ce este artimia şi ce influenţează bătăile inimii?
Publicat: 11.03.2017
O inimă sănătoasă bate de aproximativ 100.000 de ori pe zi.

Inima poate să bată rapid în diferite situaţii, în principal din cauza emoţiilor puternice şi a expunerii la stres. Dacă senzaţia de bătăi rapide persistă, înseamnă că inima are nevoie de atenţie specială, scrie Rador.

Buna funcţionare a acestui mecanism complex este costul vieţii. Pe parcursul zilei, ritmul cardiac se schimbă, frecvenţa pulsului în timpul nopţii fiind mai scăzută decât în timpul zilei. Dacă, din anumite motive, ritmul normal este întrerupt, medicii susţin că este vorba de aritmie.

În funcţie de frecvenţă şi regularitate, bătăile inimii pot fi accelerate, întârziate sau neregulate. În cazul unor astfel de simptome, o persoană se simte inconfortabil.

Aritmia este însoţită de o întrerupere a bătăilor inimii, slăbiciune şi ameţeli, dificultăţi de respiraţie şi dureri în piept, câteodată chiar şi leşin. Dacă această stare se repetă de mai multe ori în timpul zilei, este necesar consultul unui medic cardiolog, care va face o electrocardiogramă (ECG). De asemenea, pot fi efectuate teste suplimentare pentru stabilirea unui diagnostic, fiind prescrise medicamentele necesare.

Pacientului i se recomandă să acorde o atenţie deosebită stării emoţionale. Evitarea situaţiilor de stres şi o stare bună de spirit ar trebui să fie normele conduitei noastre zilnice, dar şi un stil de viaţă sănătos, pentru ca inima să funcţioneze mai mult timp.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase