Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Ce poţi face când un prezervativ s-a rupt?

Ce poţi face când un prezervativ s-a rupt?

Ce poţi face când un prezervativ s-a rupt?
Publicat: 27.11.2016
Atunci când prezervativul se rupe, senzaţiile sunt diferite, căci nu mai există nicio barieră între parteneri. Iar acest lucru poate fi o problemă în funcţie de partenerul tau şi de situaţia personală.

Prezervativul previne apariţia bolilor cu transmitere sexuală şi o posibilă sarcină, iar dacă acesta se rupe, aceste beneficii ale sale dispar. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuiesc luate câteva măsuri de urgenţă.

Nu foloseşti altă metodă contraceptivă în afară de prezervativ? Pasul următor trebuie să fie administrată pilula de urgenţă, care trebuia luată în termen de 72 de ore de la contactul sexual.

Bolile cu transmitere sexuală te îngrijorează? Atunci va trebui să mergi la medic pentru un consult, dar trebuie ţinut cont de faptul că unele boli au perioade de incubare diferite. De exemplu, dacă prezervativul a cedat în timpul unui act sexual care a avut loc duminică, o vizită la medic făcută luni este prea devreme, căci multe boli nu pot fi detectate atât de repede. Virusul HIV ar trebui să fie un real motiv de îngrijorare, dar există o soluţie de urgenţă, post-exposure prophylaxis, care reduce drastic şansele de a lua virusul dacă este administrată în termen de 72 de ore de la contactul sexual neprotejat.

Vrei ca, în viitor, prezervativul să nu mai cedeze? Un prezervativ poate ceda mult mai uşor în funcţie de condiţia sa şi de modul în care este rulat. Unul care este prea mic se poate rupe foarte uşor, la fel cum este cazul unuia vechi.

Sursa: Science.mic

Citeşte şi:

O nouă inovaţie în magazine: primul prezervativ conceput să distrugă HIV şi HPV

În afară de sex, prezervativul mai are o mulţime de aplicaţii. TOP 10 cele mai ingenioase utilizări ale prezervativului. FOTO+VIDEO

Ce se întâmplă în organismul femeilor când partenerul lor sexual foloseşte prezervativul

Trei elevi abia intraţi la liceu au mers la un concurs de invenţii cu mai multe prezervative. Juriul i-a premiat pe loc

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase