Home » D:News » Când ar trebui folosită aţa dentară, înainte sau după spălarea pe dinţi?

Când ar trebui folosită aţa dentară, înainte sau după spălarea pe dinţi?

Când ar trebui folosită aţa dentară, înainte sau după spălarea pe dinţi?
Publicat: 01.03.2015
Toţi dentiştii recomandă folosirea aţei dentare în completarea periajului, dar nu toată lumea ştie când e momentul potrivit pentru a o utiliza: înainte sau după ce ne-am spălat pe dinţi? Iată opinia profesională a unui medic specialist.

Curăţaţi-vă dinţii cu aţă dentară înainte de a vă spăla pe dinţi, recomandă Matthew Nejad, medic stomatolog California şi profesor la Ostrow School of Dentistry, din cadrul University of Southern California.

Folosirea aţei dentare înaintea periuţei de dinţi ajută la detaşarea resturilor de alimente şi a plăcii bacteriene dentare (o peliculă de microorganisme) care se acumulează între dinţi şi sub gingii, astfel încât periajul ulterior le înlătură mai uşor. Eliminarea resturilor de mâncare şi a plăcii bacteriene este un factor-cheie în prevenirea apariţiei cariilor, a bolilor gingivale şi a mirosului neplăcut al respiraţiei.

Periuţa de dinţi nu ajunge în toate locurile ascunse dintre dinţi (mai ales la persoanele care au dinţii înghesuiţi), aşa că folosirea aţei dentare este o operaţiune importantă în cadrul igienei zilnice a dinţilor. 

American Dental Association recomandă folosirea aţei dentare cel puţin o dată pe zi; încă şi mai bine ar fi ca această operaţie să fie făcută înainte de fiecare spălare pe dinţi. Efectele pozitive ale acestei activităţi merită cu prisosinţă cele 30 de secunde în plus pe care le necesită manevra.

Sursa: self.com

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase