Home » Natură » „Ingredientul secret cu puteri tămăduitoare” din apa Lacului Amara. Savantul Petru Poni l-a descoperit

„Ingredientul secret cu puteri tămăduitoare” din apa Lacului Amara. Savantul Petru Poni l-a descoperit

„Ingredientul secret cu puteri tămăduitoare” din apa Lacului Amara. Savantul Petru Poni l-a descoperit
Publicat: 17.03.2015
Lacul Amara este principala atracţie turistică şi principalul factor terapeutic natural din Staţiunea Amara, la o distanţă de aproximativ 7 km de oraşul Slobozia. Desfăşurat in forma literei S, lacul se intinde pe o suprafaţă de aproximativ 130 hectare. Puţini ştiu că lacul Amara are puteri tămăduitoare. Savantul Petru Poni este cel care a descoperit puterile miraculoase şi curative ale lacului şi, de atunci, mii de oameni vin să-şi trateze afecţiunile în lacul din Bărăgan.

Cel care a testat proprietăţile apei lacului Amara, savantul  Petru Poni  a descoperit că lacul Amara conţine o serie de substanţe chimice benefice pentru organism. În studiile sale despre lacul Amara, el a notat că „apa este incoloră, opalescentă, gust foarte sărat, amar totodată, miros slab de hidrogen sulfurat. Din analiza calitativă rezultă că cuprinde următoarele substanţe: acid silicic, acid carbonic, acid sulfuric, acid boric, clor, sodiu, foarte puţin potasiu şi litiu, magneziu, calciu, fier, materii organice”.

Petru Poni e cel care a descoperit şi valoarea „ingredientului secret”, care se ascunde pe fundul apei: nămolul sapropelic. Nămolul are suficiente substanţe minerale pentru a ajuta organismul să scape de dureri.

Paradis pentru păsările migratoare

Dincolo de puterile sale vindecătoare, lacul Amara este considerat casă pentru păsările migratoare.

Specialiştii în ornitologie din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Ialomiţa au descoperit, în urma cercetărilor pe care le-au efectuat, peste 10 specii diferite de păsări care vin să-şi facă cuibare pe malurile lacului Amara. Este vorba despre specii precum corcodelul mare, raţa mică, pescăruşul argintiu sau chira de baltă.

Citeşte continuarea aici!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase