”Cazanul Diavolului”, unul dintre cele mai bizare locuri de pe Pământ: ”A devenit nedetectabil după ce a coborât în iad”

29 11. 2016, 09:07
La un moment dat, râul se împarte în doua cascade diferite: prima alimentează Lacul Superior, iar destinaţia celei de-a doua este un pic mai misteriosă. 
 
Este un mare mister atât pentru oamenii de ştiinţă, cât şi pentru pasionaţii de natură. Nimeni nu-şi poate explica unde se termină fluxul acestui râu. A doua cascadă dispare imediat după ce intră într-o gaură din pământ. 
 
 
Aceste orificii, denumite „Kettels”, sunt situate pe întreaga suprafaţă a statului Minnesota şi, adesea, pot fi urmărite destul de uşor. Dar când este vorba de „Cazanul Diavolului” niciun test din multitudinea efectuată nu a putut elucida ce se întâmplă cu apa şi unde dispare aceasta. Oamenii de ştiinţă au încercat de multe ori să arunce un GPS în această cascadă, dar dispozitivul a devenit nedetectabil după ce a coborât în „iad”.
 
 
Dacă e să excludem reperele misterioase, e foarte curios să aflăm ce fel de fenomene geologice nedescoperite ar putea fi responsabile de acest punct bizar.
 
Sursa: Science Dump