O echipă de filmare a mers în Asia Centrală pentru a înregistra un material cu antilopele Saiga. În următoarele trei zile au murit 150.000 de exemplare

04 12. 2016, 09:05

This browser does not support the video element.

În timpul filmărilor, echipa a fost martoră la minunatul eveniment al naşterii a sute de antilope, dar, în mai puţin de trei zile, 150.000 dintre acestea au dispărut. Producătorul afirmă că ar fi fost matorul ,,extincţiei unei specii” deoarece antilopele erau ucise de o boală puternică.

,,Când ne aflam acolo în timp ce sute de mii de femele năşteau în acelaşi timp, o boală extrem de puternică a ucis 150.000 dintre acestea în doar trei zile,” a declarat Chadden Hunter, producător.

Imaginile prezintă un morman uriaş de antilope Saiga moarte, pe care echipele guvernamentale le-au îngropat pentru a opri răspândirea patogenului către alte animale. 

Sursa: Sergei Khomenko/www.fao.org

Din fericire, moartea antilopelor nu a însemnat extincţia speciei de antilope Saiga. ,,Am aflat că ultimele mame şi puii lor pe care i-am filmat au supravieţuit. Este încă o dovadă a fragilităţii şi a puterii naturii,” adaugă Chadden.

Sursa: 9gag

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Un bursuc beat crita a speriat soferii germani
 
Incredibilele prim-planuri ale animalelor salbatice (FOTO)
 
Funny: Arta camuflajului in lumea animala (FOTO)
 
Adio, gheparzi! Cel mai rapid animal terestru o să dispară în scurt timp – iată de ce (VIDEO)