Prima pagină Natura

„Dragonul roşu”, un peşte rar, a fost filmat pentru prima dată - VIDEO

Oana Filip 01.15.2017 | ● Vizualizări: 2713
VIDEO Un dragon de mare roşu a fost filmat pentru prima oară (Imagine: ZOE DELLA VEDOVA / Mediafax Arhiva Foto)     refuz, carti, harry potter, j.k. rowling, scriitoare, carte, dragonul de mare roşu + zoom
Galerie foto (1)

Un dragon roşu, un peşte rar, a fost suprins pe camera. Filmarea a reuşit sa o impresioneze inclusiv pe scriitoarea J.K. Rowling, autoarea cărţilor din seria Harry Potter.

Dragonul roşu, sau Phyllopteryx dewysea după denumirea sa ştiinţifică, este un peşte misterios. A fost descoperit în 2015, şi este a treia specie de peşte dragon identificată, scriu cei de la Huffington Post. Trăsăturile care îl diferenţiază de rudele sale sunt culoarea roşie puternică şi faptul că nu are un dispozitiv de camuflare.
 

via GIPHY

 
Apariţia sa  a dus la un val de entuziasm în lumea biologilor. Josefin Stiller, un biolog marin, a declarat: „Descoperirea acaesta ne arată că încă putem descoperi un peşte mare, carismatic, roşu aprins pe care nu l-a mai văzut nimeni până acum“. 
 
.

Nu numai biologii au fost entuziasmaţi de acest peşte. Scriitoarea britanică J.K. Rowling, cunoscută pentru seria sa de cărţi fantastice Harry Potter, a postat o imagine a peştelui pe contul ei de Twitter cu următorul mesaj: „Sincer nici nu ştiu de ce mă mai chinui să inventez #bestii fantastice“. Mesajul este o aluzie la cartea sa, „Bestii fantastice şi unde să le găseşti“.

Sursa: Mediafax

Filmul "Finding Dory" va afecta viaţa marină. Explicaţia cercetătorilor - VIDEO

Explorăm Groapa Marianelor. Proiectul inedit de cercetare care ilustrează viaţa creaturilor marine - FOTO+VIDEO

Viaţa ascunsă din lumea submarină (VIDEO SPECTACULOS)

A fost descoperită langusta "galactică", probabil cea mai frumoasă vieţuitoare marină - FOTO