Prima pagină Natura

Mai multe maimuţe-mutant au fost descoperite în Uganda

Oana Bujor 09.03.2017 | ● Vizualizări: 3721
Sursa: 123RF     + zoom
Galerie foto (1)

În urma cercetărilor din ultimii ani, experţii au descoperit că cimpanzeii şi babuinii din Uganda suferă de malformaţii bizare, precum lipsa unor membre şi a unor zone de blană.

În Sebitoli, o zonă a parcului naţional din Uganda, echipa de cercetători a descoperit că 16 dintre cei 66 de cimpanzei monitorizaţi prezintă anormalităţi fizice, inclusiv subţierea nărilor, despicarea buzelor, deformări ale membrelor, disfuncţii reproductive sau pierdera pigmentului din piele şi blană. Totodată, aproximativ şase dintre cei 35 de babuini au fost fotografiaţi având diferite diformităţi nazale, informează IFL Science. 

În urma analizelor realizate de experţi a fost descoperit că fermierii şi muncitorii din două fabrici de ceai utilizează opt tipuri diferite de pesticide. Investigaţiile ulterioare asupra solului şi a apei din zonă au dovedit că nivelul insecticidelor DDT şi clorpirifos întreceau limitele recomandate. Însă, conform cercetătorilor, nu a fost descoperită o legătură directă între pesticide şi anormalităţile faciale. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Tag-uri: maimute | diform | facial | babuin