Home » Natură » Acesta este sunetul pe care un delfin ar putea să îl audă înainte de a fi mâncat

Acesta este sunetul pe care un delfin ar putea să îl audă înainte de a fi mâncat

Acesta este sunetul pe care un delfin ar putea să îl audă înainte de a fi mâncat
Publicat: 16.06.2018
Să nu fi mâncat este una dintre regulile esenţiale ale mamiferelor acvatice. Însă un studiu recent sugerează că unele specii de delfini îşi pot da seama de momentul în care se află în pericolul de a deveni cina unei balene ucigaşe.

Delfinii lui Risso şi delfinii pilot cu înotătoare scurte sunt devoraţi frecvent atunci când se află în apropiere de orcile care consumă mamifere. Pentru a descoperi dacă delfinii realizează atunci când sunt în pericol, cercetătorii au redat sunetul strigătului balenelor ucigaşe către 10 delfini pilot din regiunea ţărmului din Carolina de Nord şi către patru delfini Risso din apropiere de ţărmul din Carolina de Sud. 

Conform ScienceMag, animalele nu au răspuns în mare parte la sunetele balenelor ucigaşe, însă un subgrup de sunete asemănătoare cu cele ale puilor de balenă a provocat un răspuns puternic printre delfini. Delfinii lui Risso au înotat rapid către sunet, iar delfinii pilot s-au chemat între ei pentru a forma un grup înainte de a se apropia de sunet. 

Sunetul balenelor ucigaşe poate fi ascultat AICI.

Sunetele ce au provocat cel mai puternic răspuns conţineau multiple trăsături şi aveau frecvenţe diferite. Cercetătorii susţin că aceste „chemări” ar putea fi utilizate de grupurile de balene ucigaşe pentru a comunica în timpul vânătorii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase