Home » Natură » Inteligenţa câinilor nu este atât de excepţională pe cât se crede

Inteligenţa câinilor nu este atât de excepţională pe cât se crede

Publicat: 08.10.2018
Câinii sunt extrem de inteligenţi, consideră unele persoane, însă un nou studiu demonstrează că aceştia din urmă se înşală.

Cercetătorii au reanalizat dovezile ce comparau capacitatea cerebrală a câinilor cu a altor animale domestice. Conform Phys, cercetătorii Universităţii din Exeter au descoperit că abilităţile cognitive ale câinilor sunt aproape la fel cu cele ale altor specii de animale din acelaşi grup. 

În cadrul analizei au fost examinate 300 de studii privind inteligenţa câinilor şi a altor animale. Aceştia au descoperit cazuri severe de „exagerare” în favoarea abilităţilor câinilor. „În cadrul analizei noastre am descoperit că unele studii au avut ca scop prezentarea inteligenţei câinilor”, a declarat profesorul Stephen Lea, din cadrul Universităţii din Exeter. „Câinii sunt deseori comparaţi cu cimpanzeii, deşi în majoritatea cazurilor am descoperit comparaţii valide ale altor animale care au prezentat aceleaşi calităţi”, a adăugat el.

Reevaluarea s-a axat pe cogniţia senzorială, spaţială, socială şi conştiinţa de sine. „Luând în considerare toate cele trei grupuri, animale domestice, vânători sociali şi cornivori, cogniţia câinilor nu este excepţională”, a declarat dr. Britta Osthaus din cadrul Universităţii din Canterbury. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase