Home » Natură » Un crater masiv din China a dus la descoperirea unei minuni geologice – VIDEO

Un crater masiv din China a dus la descoperirea unei minuni geologice – VIDEO

Publicat: 27.10.2018
În cadrul unei expediţii de explorare a unui crater gigant din regiunea Guangxi, China a fost descoperit un complex de peşteri subterane. Având un volum de 6,7 milioane de metri cubici, peştera este considerată enormă.

Expediţia demarată de specialişti chinezi şi britanici a fost condusă de Zhang Yuanhai din cadrul Institutului de Geologie Karst şi de Andy Eavis,  director al Asociaţiei Britanice de Speologie. Conform Science Alert din 4 până în 8 octombrie, cei 19 membri ai echipei au pătruns în interiorul craterului cu ajutorul unei singure frânghii. Odată ajunşi în interior au început să cartografieze locul. 

„Acest complex uriaş de peşteri a fost descoperit în cadrul unei expediţii realizate în 2017 de către o echipă din Hong Kong, astfel a primit denumirea de Hong Kong·Haiting Hall”, a declarat Zhang Yuanhai. „Însă de această dată am determinat în mare parte volumul şi importanţa sa geologică prin intermediul scanărilor 3D”, a declarat Yuanhai. 

Echipa a descoperit că zona are 100 de metri lăţime şi 200 de metri lungime cu o adâncime maximă de 118 metri. În zona sud-estică, rocile formează un uriaş complex de peşteri. Acestea conţin coridoare, cratere, roci prăbuşite, piloni de piatră şi o structură numită  perlă de peşteră

O zonă a peşterii principale este conectată la un râu subteran. Scanările 3D vor permite geologilor să reconstruiască modul în care craterul s-a format, însă principala ipoteză este că s-ar fi produs în urma colapsului tavanului peşterii subterane ce a fost erodat treptat de apă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase