Home » Natură » Nivelul emisiilor de dioxid de carbon a crescut pentru prima oară în ultimii patru ani

Nivelul emisiilor de dioxid de carbon a crescut pentru prima oară în ultimii patru ani

Nivelul emisiilor de dioxid de carbon a crescut pentru prima oară în ultimii patru ani
Publicat: 29.11.2018
Omenirea trebuie să-şi tripleze eforturile de reducere a emisiilor pentru a preveni ajungerea temperaturilor la cote alarmante, avertizează un raport al Naţiunilor Unite Raportul arată că eforturile globale de încetinire a efectelor climatice sunt responsabile pentru prima creştere din ultimii patru ani a nivelului emisiilor.

Angajamentul ţărilor ce au semnat Acordul Climatic de la Paris  nu poate fi îndeplinit dacă oficialităţile nu vor introduce măsuri mai aspre pentru eliminarea gazelor cu efect de seră. Conform Mail Online, planul actual reglementează ca ţările membre să oprească creştera temperaturilor cu 2 grade Celsius faţă de cotele pre-industriale.

Poluarea cu dioxid de carbon a crescut în 2017, după o perioadă promiţătoare de trei ani de scădere a nivelului de emisiii.

O altă propunere a specialiştilor, mai recentă, reglementa că temperaturile nu ar trebui să crească nici măcar cu 1,5 grade Celsius pentru a fi evitate efectele climatice extreme. În raport au fost examinate diferenţele dintre modul în care poluarea va fi redusă până în 2030 şi cum ar trebui să fie aceste cote. Raportul din 2018 prezintă cea mai mare discrepanţă între nivelul la care ar trebui să se afle omenirea şi unde este de fapt. 

Poluarea cu dioxid de carbon a crescut în 2017, după o perioadă promiţătoare de trei ani de scădere a nivelului de emisiii. Datele din 2018 arată că această tendinţă continuă.

Raportul anual al Naţiunilor Unite privind discrepanţele de eliminare a emisiilor vine după un al studiu major realizat de Grupul interguvernamental de experţi în evoluţia climei (IPCC) din cadrul ONU.

Aceştia afirmau în studiu că sunt necesare „acţiuni fără precedent” pentru înjumătăţirea emisiilor de carbon până în 2030. „Ştiinţa este clară, pentru a atinge ţelurile ambiţioase ale încetinirii efectelor climatice, guvernele trebuie să se mişte mai rapid şi să urgenteze acţiunile”, a declarat directorul executiv al ONU, Joyce Msuya.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

”Cei mai importanţi ani din istorie”. Omenirea nu mai are mult timp pentru reducerea efectelor schimbărilor climatice. Ce se întâmplă cu România

Schimbările climatice globale ar putea declanşa un fenomen catastrofal

8 din 10 români consideră că schimbările climatice afectează negativ România

Schimbările climatice pot degrada fertilitatea bărbaţilor
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase