Home » Natură » Un ”fenomen meteorologic” rar a fost provocat de două centrale electrice

Un ”fenomen meteorologic” rar a fost provocat de două centrale electrice

Un ”fenomen meteorologic” rar a fost provocat de două centrale electrice
Publicat: 07.12.2018
Temperaturile apropiate de îngheţ şi activităţile industriale ar putea suna ca o reţetă perfectă pentru dezastru, dar uneori pot avea loc fenomene extrem de interesante din interacţiunea celor două.

În timp ce afară erau temperaturi extrem de scăzute, două centrale energetice industriale de la marginea unui mic oraş din Nebraska au provocat apariţia unui fenomen meteorologic rar şi neobişnuit. Conform Business Insider, timp de mai bine de o zi, locuitorii din Norfolk au avut parte de ninsori produse de oameni din cauza îngheţării fumului scos de centrale.

Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS) a observat, iniţial, fenomenul cu ajutorul radarelor. NWS a confirmat apoi că ninsoarea neobişnuită a fost provocată de două centrale electrice din Norflok. Deşi fulgii de zăpadă provin dintr-o sursă neobişnuită, şi nu poate fi deosebită de cea naturală, ninsoarea neaşteptată reprezintă un fenomen meteorologic extrem de rar, numit şi zăpadă industrială.

Majoritatea centralelor, precum cele din Norfolk, emană nori uriaşi de aburi, iar majoritatea se evaporă rapid în aer. Dar dacă este suficient de frig şi condiţiile meteo sunt favorabile pot avea loc şi astfel de ninsori industriale.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ninge pe Marte, în fiecare noapte! Cum se produce fenomenul incredibil detectat pe Planeta Roşie

FOTO. Ninsoare în Arabia Saudită: cămilele din deşert, acoperite de zăpadă

VIDEO Cum reacţionează un urs panda când face cunoştinţă cu un om…de zăpadă

A fost elaborată formula pentru un om de zăpadă perfect. FOTO+VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase