Home » Natură » Burlacul Romeo şi-a găsit Julieta. Broscoiul care îşi poate salva specia de la extincţie

Burlacul Romeo şi-a găsit Julieta. Broscoiul care îşi poate salva specia de la extincţie

Burlacul Romeo şi-a găsit Julieta. Broscoiul care îşi poate salva specia de la extincţie
Publicat: 17.01.2019
Timp de 10 ani, masculul din specia de broască ”sehuenca” (Telmatobius yuracare) a trăit singur în Museo de Historia Natural Alcide d’Orbigny din Bolivia, până când cercetătorii i-au găsit o pereche.

După un deceniu de căutări, savanţii de la Global Wildlife Conservation şi Museo de Historia Natural Alcide d’Orbigny au descoperit broaşte sehuenca într-o expediţie în pădurile boliviene, conform unei declaraţii a oamenilor de ştiinţă de pe 15 ianuarie.

Au găsit în total cinci broaşte, dintre care două femele, iar una perfectă pentru vârsta lui Romeo; sau cel puţin aşa speră savanţii, scrie Live Science.

Toate acestea vin după ce Romeo a intrat în atenţia lumii anul trecut cu profilul său pe site-ul de matrimoniale Match.com, în care se spunea că „sunt ultimul din specia mea… de aceea sunt aici – în speranţa de a găsi perechea perfectă pentru a ne salva specia”.

Savanţii au folosit fonduri strânse cu ajutorul profilului pentru a merge într-o expediţie în timpul sezonului ploios, singura perioadă în care aceste broaşte au mai fost văzute în trecut. După ce au vorbit cu localnicii şi au analizat arhivele istorice, savanţii au mers în anumite zone pentru a le căuta.

După o zi lungă şi aproape de a renunţa, le-au găsit. Julieta şi celelalte broaşte sunt în carantină în laborator pentru a se obişnui cu mediu de acolo. De asemenea, broaştele sunt tratate pentru posibilele infecţi letale.

Romeo nu a întâlnit-o încă pe Julieta şi există şanse să nu se placă, iar în acest caz, urmează alte căutări. Dacă totul eşuează, există opţiunea de a colega ovule şi spermă de la broaşte pentru a fertilizarea in vitro.

Miza finală este de a spori numărul broaştelor suficient de mult pentru a putea fi reintroduse în sălbăticie.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Frumoase şi otrăvitoare: cele mai periculoase broaşte din lume

Cercetătorii au descoperit două noi specii de broască veninoasă. Deţin o tehnică inedită de a ucide

Pe Pământ au existat broaşte care aveau puterea de a vâna şi consuma dinozauri

Ce se întâmplă iarna cu broaştele?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase