Home » Natură » Peggy, o femelă de Panda roşu, noua atracţie de la Zoo Braşov

Peggy, o femelă de Panda roşu, noua atracţie de la Zoo Braşov

Publicat: 14.05.2019
Peggy, o femelă de Panda roşu, exemplar unic în România, este noua atracţie pentru vizitatorii Grădinii Zoologice din Braşov. De weekend-ul trecut, după o lună de carantină, femela şi-a luat în stăpânire ţarcul şi îşi aşteaptă admiratorii, au anunţat reprezentanţii zonei de agrement, potrivit Mediafax

Femela de Panda roşu a ajuns la Grădina Zoologică din Braşov la începutul lunii aprilie de la Zoo Kolmarden, Suedia, prin programul de reproducere şi conservare, coordonat la nivel european de Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor.

După perioada de adaptare şi acomodare, femela şi-a luat în primire ţarcul şi poate fi admirată de vizitatori. Următorul pas este aducerea unui mascul, pentru formarea unei perechi, susţin reprezentanţii Grădinii Zoologice.

„Acest exemplar, unic în România, face parte din programul de reproducere şi conservare coordonat la nivel european de EAZA (Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor), urmând ca, în urma indicaţiilor coordonatorului acestui program, să aducem şi un mascul în vederea formării unei perechi reproducătoare”, a precizat Alin Pînzaru, directorul Zoo Braşov.

Panda roşu, cunoscut şi sub numele de „Ratonul de Himalaya”, este de dimensiunea unei pisici şi ajunge până la 66 de centimetri lungime. Are o blană pufoasă, de culoare roşcată, şi pete albe pe bot, pe marginile feţei şi deasupra ochilor. În mediul său natural, îşi petrece majoritatea timpului în copaci. Se hrăneşte în principal cu bambus, dar şi cu fructe, rădăcini, ierburi, ouă, rozătoare mici, insecte şi uneori peşte.

Grădină Zoologică din Braşov este situată lângă pădurea şi lacul din Cartierul Noua şi are o suprafaţă de 10 hectare. Ea găzduieşte aproximativ 300 de animale din aproape 70 de specii.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase