Home » Natură » În China va fi creat un sanctuar pentru urşii panda. Va avea dimensiunile Belgiei

În China va fi creat un sanctuar pentru urşii panda. Va avea dimensiunile Belgiei

În China va fi creat un sanctuar pentru urşii panda. Va avea dimensiunile Belgiei
Publicat: 12.03.2018
China va crea un parc natural imens pentru urşii săi panda. Acesta va avea o suprafaţă apropiată de cea a Belgiei şi va avea drept scop regruparea specimenelor şi încurajarea reproducerii lor, a declarat joi un cotidian oficial.
Statul va dedica cel puţin 10 miliarde de yuani (1,27 miliarde de euro) în următorii cinci ani construirii unui Parc Naţional gigantic pentru urşii panda în munţii din sud-vestul ţării, un loc al vieţii tradiţionale al acestei specii de urside, potrivit ziarului „China Daily”.
 
Sanctuarul dedicat mamiferelor cu blana alb-negru şi urechi rotunde se va întinde pe o suprafaţă de peste 27.000 km2,  echivalentă cu cea a Siciliei sau a Belgiei. Scopul este mai ales acela de a împinge comunităţile de urşi panda, actualmente izolate în trei provincii din China, să se amestece şi să se reproducă. Nu este vorba despre o sarcină uşoară: aceste urside au reputaţia de a fi neîndemânatice în timpul împerecherii, care este adesea prea rapidă pentru ca femelele să fie fertilizate. În plus, acestea din urmă nu sunt receptive decât două sau trei zile pe an la avansurile partenerilor lor.
 
Citeşte continuarea pe Rador.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase