Home » Natură » Dramatic! Incendiile din Australia au provocat moartea unui miliard de animale

Dramatic! Incendiile din Australia au provocat moartea unui miliard de animale

Dramatic! Incendiile din Australia au provocat moartea unui miliard de animale
Publicat: 10.01.2020
Circa un miliard de animale au murit în incendiile de vegetaţie din Australia, din septembrie 2019 şi până în prezent, este concluzia dramatică a unui om de ştiinţă

Chris Dickman, profesor de ecologie în cadrul Universităţii din Sydney, a anunţat miercuri că noile date indică faptul că mai mult de 800 de milioane de animale au fost ucise numai în statul New South Wales, în timp ce la nivel national au murit un miliard. Este vorba de mamifere, păsări şi reptile care au fost ucise direct de către flăcări şi, indirect, în urma pierderii habitatului.

„Probabil ne uităm la cum schimbările climatice pot arăta în alte părţi ale lumii din primele etape din Australia la acest moment. Este un moment foarte trist”, a afirmat Dickman, precizând că un eveniment ca acesta poate grăbi procesul de extincţie pentru diverse specii, potrivit Bloomberg.

Imagini cu animale native australiene moarte, incluzând koala sau canguri, au fost publicate pe reţelele de socializare pe măsură că incendiile violente s-au extins în sud-estul Australiei, distrugând zone întinse cu terenuri şi case. Numărul persoanelor moarte în incendiile din Australia se ridică la 25.

Fumul din Australia a întunecat cerul în Argentina şi Atlantic

Mai mult de 10 milioane de hectare au fost distruse, o suprafaţă mult mai mare decât statul nord-american Indiana, în timp ce fumul provenit de la incendii s-a răspândit pe jumătate de glob, întunecând cerul în Argentina şi Atlantic. Aceste flăcări sunt atât de puternice încât generează propriile condiţii meteorologice, provocând fulgere care la rândul lor aprind mai multe flăcări.

Populaţia de koala este cea mai afectată de incendiile din Australia, potrivit unui anunţ al ministrului Mediului, Sussan Ley, până la 30% dintre specimenele din coasta nordică a New South Wales ar fi fost ucise.

Începute în septembrie, incendiile din Australia par să nu se mai oprească, fiind alimentate de secetă şi temperaturile-record care au ajuns şi la 41,9 grade Celsius.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Incendiile din Australia afectează gheţarii din Noua Zeelandă

O nouă specie de dinozaur a fost descoperită în Australia

Incendiile din Australia. Greta Thunberg critică Guvernul de la Canberra

De ce ard pădurile în Australia

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase